Hogyan szoktattátok hozzá a macskáitokat a fürdéshez?
Hát én eleve nem engednék ki macskát hogy kóboroljon, mert én felelős állattartó vagyok 🤷♀️
És ha már kérdezed, menhelyen dolgozom cirka 7 éve, onnan tudok elég sokat a macskákról. Mindennapos kapcsolatban vagyunk a szerződött orvosunkkal.
Gondolom falun élsz. Persze, égesd csak a normális falusiakat is, mert őket is a hozzád hasonló emberek miatt nézik le sokan. Elképesztő hogy kérdezel valamit, és ha válaszolók a macska érdekét nézve válaszolnak, akkor rögtön ők a hülyék. "Soha nem írtam még ide kérdést, úgy látszik többet nem is fogok utolsó, a hozzád hasonló emberek miatt." Sajnálom hogy a kis lelkedben ekkora zűrzavarokat okoz hogy vannak hozzám hasonló emberek akik az állatok érdekeit nézik és nem azt írják neked hogy ügyes vagy, tedd csak tönkre a macskáidat.
Mondjuk koteles vagy a telkeden belul tartani az allataidat, kezdjuk ott.
Ha kell a macska, akkor legyen macskabiztos kerites, kifuto, vagy tartsd bent es akkor nem kell kinozni az allando furdetessel :)
Felesleges, hogyha azt akarod, ne legyen mocskos, ne engedd ki a telkedről.
Mi ritkán kényszerültünk rá, hogy fürdessük. Főleg, mikor extrán koszos lett pl egy nagyobb eső-sár után, na akkor munkáskesztyűben és gyorsan, határozottan csináltuk. Nem nyámnyiláskodva, meg "jaj, karmol", hanem megfogtuk gyors vizezés - ezt utálta -, aztán macskasampon, majd alaposan, de minél rövidebb idő alatt kimostuk a sampont belőle. Igen, fújt, karmolt, nyarvogott, de öt percet sem vett igénybe az egész.
A meleg törölközőt viszont már imádta és a langyos levegős "bundaszárítást" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!