Sos felmászik a macskahálóra? Mit tegyek?
Tehát a cicánk elég okos és emellé erőszakos is, ki tudja nyitni a hűtőt, a szekrényt, a gyerekzárat ragasztóstul letépi, tehát amit akar mindig megszerzi...
Ugye szokása az ablakból nézelődni, de a szúnyogháló zavarta a látóterét, ezért egyszerűen kinyomta a sarkainál majd lecibálta az egészet. Vettünk macskahálót hátha az kifog rajta, erre első éjszaka elkezdi mászókának használni (fel és le mászik) de ez ilyen damil hálóból van, értelemszerűen nem szakadt el, viszont nem hinném hogy arra lett kitalálva hogy egy 5 kilós macska lógjon rajta. Ilyen épitkezési tűzőgéppel van felrakva, tehát azok a fém kapcsok is egyszer csak megadják magukat. Tehát attól félek így csak veszélyesebb lett az egész.
Mit csináljak?
A macskaháló pont erre van, amire a cicád használja meg persze arra, hogy ne essen ki. Láttam is konkrétan olyan hirdetést, ahol ilyen felmászós képekkel reklámozták. 5 kiló az nem terhelés, rendes hálónak meg se kottyan, hiszen kifejezetten erre tervezték.
Emiatt nem aggódnék, azért inkább, hogy a macskád szimplán neveletlen. És nem, nem másokat kell lefikázni, hogy biztos ők se tudják elérni, amit akarnak, hanem neked kéne pl arra törekedni, hogy legalább a hűtőt ne nyissa ki. Egyáltalán hogy tudja?
Amúgy képzeld, az enyém nem megy fel az asztalra akkor sem, ha nem látom. Ezt onnan tudom, hogy van kamera, bármikor látom, mit csinál, ha nem vagyok otthon. Szóval a saját sikertelenségedet nem mások lehúzni próbálásával kellene kompenzálni.
Kérdező, te élsz álomvilágban, ha azt hiszed, hogy minden macska felugrál bárhová. :/
Nem, nem ugranak fel, ha megtanulják, hogy nem szabad, sem akkor ha otthon vagy, sem akkor ha nem. Biztos vannak szemtelenebbek, de azért amiket leírtál tényleg gáz, leszakítja a gyerekzárat egy 5 kilós macska? Nemár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!