Macska unatkozik, mit tehetek?
Panellakás 4-ik emeletén lakom két macskával, egyedül. Testvérek, egy kandúr és egy nőstény. Egymással jól kijönnek, néha játszanak is.
Viszont unatkoznak, főleg a kandúr. Néha nyávog, a nyávogásból ítélve az unalomtól szenved. Nem éhesek, állatorvos szerint semmi bajuk. Mindkettő ivartalanított.
Egész nap otthon vagyok velük, tudnék velük játszani, de úgy tűnik eléggé unják a játékokat. Cipőfűző és hasonlók is alig bejövősek.
Megpróbáltam levinni őket sétálni(pórázzal), de félnek. Ha rájönnek mit akarok elszaladnak. Ha mégis sikerül, csak lapítanak.
Megszoknák a sétálást, vagy ne erőltessem? Vagy mit tehetnék?
en cicaim sosem uncsiznak bezzeg xd
leszaggatják a függönyt, tombolnak... ha kell szeretet neki, akkor nyávog a draga.
Macskabútor van, lézerpointer és macskamenta még nincs, de szerzek ilyeneket.
Most 2,5 évesek, néhány hónaposan kerültek hozzám. Azóta élnek velem a lakásban. Ez azt jeleni később sem szoknák meg a kinti létet, mert az lenne a hosszabb távú terv, sok év múlva.
Ja, öreg korukra kibaxni őket jó terv. Azt se tudják milyen az élet kint, milyen veszélyek vannak.
Inkább add oda őket valakinek akinél bent lehetnek. Ha kinti macskát akarsz jobb egy kiscicát kiszoktatni vagy egy felnőttet befogadni aki eleve kinti.
13#
Feltételezhető, hogy nem kibaxni akarja őket az udvarra, ahogy te fogalmaztál, hanem kijáróst csinálni belőlük. Erre léteznek macskabiztos kerítések, az is lehet, hogy ez a kérdező hosszú távú terve.
Mi a fenéért kell egyből itélkezni és ezt sosem fogom megérteni...
4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!