Írnátok nekem utcai macska szokásokat?
Már aki megfigyelte őket. Például járnak e a macskák csapatban? Rivalizálnak e más csapatokkal? Vagy ha két macska össze verekszik, akkor azt miért teszi? A vadászterület miatt? Szóval a mindennapjaikra lennék kíváncsi.
(Ne kérdezzétek, hogy miért? :D)
Értem, szóval csapatban nem járnak. De azért csak kedvelik egymás társaságát? ("semleges területeken") Vagy magányos állatok?
Bocs, hogy ilyen hülyéket kérdezek, de nem nagyon tudok sokat a macskák életéről, szokásairól.
Én egy kis városban nőttem fel, sok macskát láttam az utcán, de csapatban nem igazán.
Talán csak bangúrozni gyűlnek össze a fiúk harcolni egy-egy nőstényért.
Amúgy egyedül lődörögnek egész nap.
Mindegyik macskának megvan a maga területe, amit a szomszéd macskáétól egy "senki földje" választ el. Ezen a "senki földjén" közlekednek, mintha közutak lennének.
Állítólag nem csak kis "házibulikat" rendeznek, hanem időnként nagyobb banzájt is csapnak, ahol egy tágabb környék macskái összegyűlnek. Ilyenkor nem viselkednek falkaként, de a létszám alapján akár annak is lehetne nevezni.
Ja, amúgy az utcai macskák korának rövidesen nálunk is leáldozik.
Az USA-ban már több városban elérték az állatvédők, hogy a gazdája tulajdonán kívül, más tulajdonán, vagy közterületen tartózkodó macskákat kóbor macskának tekintsék, és begyűjtsék.
Emiatt egyre többen kénytelenek szobai macskaként tartani őket, és/vagy pórázvégre fogni. A kényszerből kialakult pórázos macskasétáltatásból pedig kezd divat lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!