Mi van a macskámmal?Félelmetes.
Ha macskát simogatsz, akkor számolnod kel azzal, hogy ez jó neki és ettől felspannolódik. A felgyülemlett feszültség meg simán átkapcsolja harci üzemmódba. A szeme pedig azért feketedik el, mert kitágul a pupillája, hogy jobban lássa célpontot :)
(az is meglehet, hogy nem simogatásért jött oda, hanem éhes mondjuk, vagy játszani akar, te meg félreértetted és szétpettingelted akció nélkül ami önmagában egy időzített bomba)
A macska ösztönlény, tehát, ha átkapcsol az agya akkor nem tud mit csinálni, ettől még szeret téged nyugi. Nagy túlélők. Jah igen, ezért ne simogass nagymacskát pl, nem éri meg :D
Szóval ez normális? Van egy két éves cicánk is, ő nem csinál ilyesmit.
Amúgy kösz a megnyugtató válaszokat.
3 macskánk van. Vagyis már csak kettő. A 16 evést pénteken alattuk el :(
A másik kettő 15 és 10 éves.
Egy cicát megismerni,kiismerni több èv. Ahogy a cicák is èrettebbek lesznek, a gazdik is megtanulják a nyelvüket.
A 3 cica után nekem ez a tapasztalatom.
10 éves koruk múltával egyik cica se karmolt harapott csak úgy.
A karmolás, agresszió azt is jelentheti, lelki sérülése van a cicáknak.
Ideiglenesen hozzámkerult egy cica. 3 hónap után mintha kicserélték volna.
7 éves nőstény cica volt, egyből vittem ivartalanítattani. (Benti cicánál kínzásnak gondolom ,ha nincs ivartalanítva. A műtétet észre se vette. Nagyon hamar felgyógyult)
Erről a cicarol tudni kell, hogy a "gazdi" előszeretettel megütötte, bármi rosszasságot csinált. Elég erősen... Ha a gyerek piszkálgatta ,nem az volt hogy anyuka megkèrte finomabban..nem... A cica ugye kifejezte nem tetszèsèt,a gyereket megkarmolta (finoman).anyuka egyből rácsapott a cicára. Vagy véletlenül a macska álmot nem használta cica (ez a macskánalál akkor fordul elő,ha valamitől szorong, fél, nem kiegyensúlyozott) akkor is verést kapott.
Mellette a gazdi úgy játszott ezzel a cicaval jobb napokon, hogy a saját kezével bas.ztatta,heregelte,támadja meg (macskával sose játszunk a saját kezünkkel mert hozzászokik és azt hiszi szabad gyilkolaszni a kezünket)
Na ezek hatására elkèpzelhetitek milyen agresszív cica volt. Mindenre agresszívan regagalt. Kérte a Simit,cuki volt de hirtelen rádpofozott a mancsával,fújtatott
.
Eltelt három hónap. Én ezidő alatt sose bántotta M , akkor se ha megkarmolt. Figyelmen kívül hagytam,mikor engedte a Simit juti falatot adtam neki. Nem zavarta senki. Az ivartalanítással is lenyugodott.
És mintha kicserélték volna.
Jó most picit elég sarkalatos példát írtam.
De lehet csiszolni a cicákon.
Sok év kell mire megismerjük őket.
Figyelni kell a reakciójukat simogatás közben. A pupillájuk ha hirtelen tágul, ha a farkukat csapkodják akkor az már jelzés részükről nem kérnek a simiből.
Sok macska csinál ilyet.
Szerintem hirtelen hangtól vagy szagtól pánikol.
Figyelni kell amikor rájön kicsit eltávolodni és 5-10 perc mólva úgyis lenyugszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!