Falusi kóbor macskák mit esznek?
Elképzelhető, hogy rágcsálókból tartják fenn magukat?
Vagy végigjárják a környékbeli kutyás/macskás tálakat, és ami marad, azt eszik?
Egy ideje megszűntek nálam az egerek, patkányok, és látok rendszeresen egy elég dagadt csíkos macskát a kertben, még simogatni is hagyja magát, elkezdtem etetni.
De ha etetem, lehet, ellustul, nem fog egerészni?
Néha olyan ijedt ábrázattal ül a teraszon, itt aztán van kint mindenféle állat. Raktam ki neki kosarat, kibélelve.
Ismerve a helybéli patkány populációt nem lennék a helyében.
Elképzelhető. Hagyja magát simogatni, meg eléggé jó formában van.
Kénytelen leszek beszerezni egy cicamicát én is. Csak nagyon félteném. :(
Védett madarakat, mint például füsti fecskét,
védett gyíkokat, mint pl. zöld gyík,
de igazából bármit ami él és mozog elkapnak, még bogarakra is ugranak.
Egeret és patkány nem nagyon fognak, mert azok túl gyorsak. Azt csak már ha nagyon nincs más.
Egeret, madarat.
Lopnak amit tudnak, pl kutya táljából a kaját.
Nálunk még a madáretetőből is kiszedik a kaját olyan éhesek.
Semmit nem lehet kint hagyni. Egy szelet kenyeret se, azt is szétszedik.
Főként madarakat. Sajnos.
Nálunk kiirtották az összes fekete rigót.
Harkály már alig van, széncinege szintén. A verebeket nem igazán tudják elkapni, azok szoktak jönni.
Az utolsó néhány fecskecsalád is kihalt miattuk, pár éve épp pár napos kikelt fiókák anyját kapta el a szomszéd macska, és hideg is volt, az apa fecskének nem volt ereje egyedül felnevelni a fiókákat, mind kipusztultak, azóta azt az egy szem fecskét sem látni, talán már őt is levadászták a macskák.
Jelenleg több a galamb, úgy vettem észre, most ők vannak étlapon, széttépett galambtollakat láttam a szomszéd kertje végében egyik nap.
És az biztos macska volt?
Nálunk van egy rahedli más vadászgató állat, a szomszéd tyúkjait tizedeli, ő is azt hitte macska, de nem.
Pedig zárt kerítése van, rendszeresen végignézi hol lehet luk, ásás, de folyamatosan szívódnak fel a tyúkjai.
Én azon csodálkozom, hogy a patkányok eltűntek, én be vagyok szrva tőlük, egynémely akkorára nő, a macska helyében ki sem mernék menni a kertbe a nagy fűbe, ki tudja mi nézne velem szembe.
Mondom, sokszor ül itt a teraszon a kövér macska, és olyan segélykérően néz rám, és nyomakodik befelé az ajtón. De aztán kimegy, ha már megunta itt bent a légkört.
Valami állatok biztos vannak kint, fene tudja, mik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!