Igaz, hogy a macskák 1000 féle hangot adnak ki, a kutyák meg csak 10-et?
Hogy lehet ilyen kérdést feltenni hajnali negyed ötkor? :D
Itt azt írják, hogy a macskák 100 körül, a kutyák meg 20 különböző hangot tudnak kiadni.
(Ellenben a kutya nem szalad ki elém, amikor látja, hogy jövök biciklivel az úton...)
Biztos igaz, de én csak ötöt vagyok képes megkülönböztetni.
Testbeszédben viszont felismertem két gesztust, ami a cikkben nem szerepel.
Zászlóként mereven feltartott farok, a legvége kampószerűen, mereven oldalra hajtva = "Kövess!".
Ugyanebben a pozícióban, fejét hátrafordítva mereven fixíroz = "Na indulj már, te hülye".
Tulajdonképpen mikor tüzelnek a macskák?
A macsekom 1 éves, és eddig háromszor tüzelt: négyésfél, ötésfél, és héthónapos korában. Három hónapja semmi.
Úgy vettem észre, mintha a tüzelései mindig egy olyan több percig tartó pánikhelyzetet követnének pár nappal, amiből nem tudott menekülni, mert korlátozták a szabad mozgásában:
- 4,5 hónaposan: az első fürdetés
- 5,5 hónaposan, a második (és egyben utolsó) fürdetés
- 7 hónaposan: sebkezelés
Szóval, nagyon korán kezdte a tüzelést (4,5 hónaposan, szinte még kölyökként), de 7 hónapos kora óta, amióta nem került pánikhelyzetbe, nem tüzel, vagy legalábbis nagyon rejtve. Létezhet ilyen összefüggés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!