Becsomósodott szőr, fáj neki a fésülés?
Befogadtam egy felnőtt brit cicát. Azt mondták szeret fésülködni, de szerintem egyszer se fésülték. (más dolgokban is hazudtak)
Eleinte menekült, elbújt ha elkeudtem fésülni. Most is csak 1-2 percet bírja, ha a grabancánál lefogom.
Nagyon sír közbe, keservesen, mintha fájna neki.
A fenekénél, a farka tövénél egybe van állva a haj... Olyan a tapintása is mintha zsíros lenne. Egyszerűen lehetetlen itt fésülni is, mert nagyon sír, fáj neki.
Mit tudnék tenni?
Ilyen dologgal lehet állatorvoshoz menni? Valami bőrproblémája lehet?
Furminátort használok, de próbáltam 3 féle fésűt is, puha sörtéjűt, mindenfélét.. Nem erősen fésülöm.
Amikor az én vörös félperzsám belement valami tapadós-ragacsos gazba, én is próbáltam kifésülni, de csak szenvedett a cica. (Meg én is) A vége az lett, hogy körömollóval apránként kivagdostam az összetapadt szőrt. Az sem volt egyszerű.
A legbölcsebb az lenne, ha elvinnéd kozmetikushoz, ott gatyába rázzák a bundáját, és szinten tartani már te is fogod tudni.
Sajnos csak 1 kutyakozmetika van a környéken, nem tudom vállalnak-e cicákat. Hétfőn felhívom.
Ha nem akkor marad az olló 😬 köszi a tippeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!