Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Árt a macskának ha tápos...

Árt a macskának ha tápos etetés esetében néha húst is kap?

Figyelt kérdés

Teljesen barf szerint nem lenne kapacitásom etetni, sem fagyasztó, sem pénz terén. De az beleférne, hogy heti vagy kétheti rendszerességgel kapna néha húst. Még eleségcsibére vagy egérre is gondoltam ha bejönne a macskának és tudok szerezni. Nem tudom milyen lehetőségeim vannak.

Kutyánál azt mondják, hogy nem jó tápos etetésnél hússal bezavarni, mert msá az emésztési ideje és más erősségű gyomorsav kell hozzá. Macskánál is így van?

Benti cica lenne amúgy, nem engednénk ki.

2021. ápr. 29. 13:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Így van, Kérdező.
2021. ápr. 29. 15:03
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Mas az emesztesi ideje a tapnak es a nyers husnak, adhatsz neki, de ne keverd a tappal azt ajanljak. Hanem pl. Reggelire tapot, vacsira hust,vagy fordítva.
2021. ápr. 29. 15:05
 13/18 A kérdező kommentje:

"Az Aujeszky-betegség (álveszettség) egy sertés által terjesztett, herpeszvírus által okozott állatbetegség, mely az emlősállatok jelentős részét veszélyezteti. Emberre nem terjed át, de a lovakra, szarvasmarhákra, juhokra igen. Sertésekkel érintkező, nyers sertéshússal és belsőségekkel etetett kutyák és macskák szintén veszélyeztetettek, náluk a betegség minden esetben halálos. A betegséget Dr. Aujeszky Aladár, magyar kutató különítette el a valódi veszettségtől, 1902-ben."

Itt van kicsit részletesebben :)

2021. ápr. 29. 15:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. ápr. 29. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam csirkét adni, mikor olyat főzök. Bőrcafatokat, belsőséget stb.
2021. ápr. 29. 15:22
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Ennyi erővel konzervet sem kéne adni, annak is más az emésztési ideje, pedig azt szinte mindenki ad a száraz mellé.

Tudom, hogy mi nem vagyunk kutyák, se macskák, de az emberek is össze vissza változatosan esznek mindenfélét, más-más emésztési idővel, aztán az nem baj.

Nyugodtan tarts minden héten egy húsvasárnapot vagy húspénteket.

Vagy akár adj minden reggel étgyomorra nekik nyerset. Én is reggel adok, mert éjjelre nem hagyok kint tápot nekik, ezért reggelre kiürül a gyomruk, akkor jóllaknak nyerssel, utána kiteszem a tápot, úgysem esznek mindjárt utána, mikor tele a hasuk hússal. Néhány órával később kedózdenek tápozni, estig rájárnak aztán éjjelre elveszem. Azért is jó, mert nem jó, ha folyamatosan emészt, kell egy kis szünet, amíg pihennek, az éjjel pont elég.

2021. ápr. 29. 18:40
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
Meg persze reggel éhesen nem hagynak ott egy falat húst sem ;)
2021. ápr. 29. 18:40
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem szabad keverni, nem csak az emésztési idő miatt. De a nyers hús és rajta esetlegesen lévő kórokozók lebontásához más, erősebb gyomorsav kell. Ezt nem tudja estéről reggelre váltogatni a macska.

Ha mindenképpen husival akarsz kedveskedni a cicának, akkor főzd meg neki.

2021. ápr. 29. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!