Ez normális, hogy valaki havi 50-100 között költ egyetlen macskára?
Bármi baja van, azonnal hurcolja állatorvoshoz, aki persze nem mondja azt neki, hogy lényegében semmi baja, hiszen addig is jól jár. Kometikushoz is viszi aki semmi extrát nem csinál rajta, csak "kifésüli", holott egy macskának nem tudom mikor szokott csomósodni a szőre. Ezen kívül prémium kaját kap, de már olyanoknál visít a gazdája, hogy vakarózik az állat, mert biztos megint szegény bolhás... én is vakarózok, mégsem vagyok az.
Van 3 macskánk a családban, egyedül akkor visszük őket orvoshoz, ha mondjuk balhéznak idegen macskákkal és lesérül valamelyik. Még bolhanyakörvük sincs, de nem is bolhásak, pedig sokat vannak a kertben. Kullancs, ami néha akad rajtuk, azt kivesszük csipesszel. Összesen nem kerülnek 5 ezerbe ha nincs semmi bajuk.
Mi kerülhet ennyi egy macskába?
Lényegében meg is válaszoltad a saját kérdésed.
:-)
Ezek a szolgáltatások igen vaskos pénztárcát igényelnek.
A mi állatorvosunk baráti áron dolgozik, de így is egy tízes volt egy három alkalomból álló kezelés.
Emellett a prémium tápok ára egy jó étvágyú macska esetén havi többezer forintba kerülnek.
A kozmetikus szintén megkéri a neki járó pénzt, ráadásul aki ennyire elmajmol egy állatot, az valószínűleg számos, kevésbé fontos kiegészítőt, játékot is beszerez.
Nem nehéz így elkölteni azt az 50(+)ezer forintot.
Az más tészta, hogy én biztos nem költenék/nem is költök ennyit, de nem lehetetlen ilyen extrém árak mellett.
Lelke rajta, ha van miből, csinálja.
Szerintem meg kerdezo semmi kozod hozza.
Tobb macskat tartani max 5 ezerbol ez meg a masik veglet, el tudom kepzelni, hogy milyen moslekkal etetheted oket :/.
Amugy te ki vagy a sztoriban? Latod konkretan tetelesen leosztva, hogy mi mennyibe kerul, vagy csak a hasadra csaptal, aztan mondtal egy osszeget?
Tedd ossze a ket kezed, hogy nem bolhasak es a kullancsok sem okoztak problemat naluk! Nagyon meg lehet szivni ezzel, jo ha tudod.
1: ezt nem tudtam :DD
Akkor üzenném annak, aki szerint benn tartani a macskát a normális, hogy a macska a legszabadabb állat mind közül, kell neki, hogy vadásszon, mozogjon, sokkal jobban, mint egy kutyának.
A mieink kb. aludni járnak be, még télen a hidegben is kikéredzkednek, mert kell nekik a szabad levegő, meg hogy megnézzék, mi újság terepen.
Ez a benntartás gondolom olyasmi lehet, hogy mivel panelban tartani konkrétan szenvedés, de legalábbis nem egészséges a macskának, így megidealizálom, hogy márpedig ez a normális, sőt a legjobb szegénynek... hát, nagyon nem.
5: semmilyen moslékot nem kapnak, bolti zacskós kaját esznek te szerencsétlen.
"Jó, ha tudod" - nálad leeht, hogy jobban, gyerekkorom óta vannak folyamatosan macskáink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!