Másnak is úgy tűnik, hogy Kelenföldről eltűntek a kinti cicák?
Lehet, hogy más városrészekre / településekre is igaz, de ott ritkán járok.
Ahhoz képest, hogy 5-10-20 éve egy kertvárosi séta során legtöbbször láttunk macsekokat, újabban ez ritkaságszámba megy.
Macskatartók, Ti észrevettétek, hogy valami mostanában pusztítaná a macskáitokat? Patkányméreg, koronavírus, egyéb?
Hala az egnek, hogy keves macskat latni, egyebkent se ertem, hogy egy forgalmas, foleg tarsashazas teruleten mit keresnek az utcan allatok. Budapesten elek, bar foleg a belvarosban jarok, de szerencsere nagyon ritkan lattam macskat az utcan.
Vagy felelossegteljesebbek lettek az emberek, vagy jobban mukodik a rendszer es a gyepi befogja oket.
Az en macskamat nem pusztitja semmi, mert bent tartom es vigyazok ra.
Én ugyan Békásmegyeren lakom, de 20 éve itt is voltak macskabandàk.
Idős nénikék etették őket - és bár a szabad élet maga biztosan klassz volt nekik, de az árnyoldalait (betegségek, sérülések, mérgezések (direkt vagy mérgezett patkány által), hideg) erősen kétlem h élvezték volna.
Arról nem is beszélve h kiirtották kb az énekesmadarakat.
Aztàn jöttek a macskamentők és összefogdosták őket - azóta nincsenek, csak a lépcsőházi kijárósok.
Feltűnt, mert mi is rengeteg macskát vittünk onnan ivartalanítani, nagyon sok kolónia lett onnan felszámolva. A színpadnál nem tudom hány macskacsalád élt, de sokat sikerült gazdihoz adni.
Még mindig elég sokan vannak, de már látványosan kevesebb a kóbormacska.
Plusz ott a házaknál van kitéve méreg is sok helyen, feltételezem az is tizedeli az állományt...
Köszi válaszaitokat!
Nem feltétlenül kóbor egyedekről van szó, sokkal inkább a villaházas, kijjebb a családi házas övezetek kertjeiben élő, többé-kevésbé oda tartozó macskákról. Őket azért csak nem fogják be, mintha kóbor lenne?
Abból is lehet látni, ha jól tartott, hogy kényelmesen megfér a tőle 1 m-re üldögélő madárral, ügyet sem vetve egyik a másikra. Inkább pont hogy bent, zártsorú, utcafrontos övezetben láttam vadgalambot evő macskát, na az tényleg inkább kóbor lehetett.
6-os gondolom a Parkszínpadra gondolt, akörül érdekes módon soha nem láttam még macskát, de persze kijjebb, a Tas vezér utcán túl, a lakóházkertekben rengetegszer - arra lakunk -, de mostanság ott sem.
6-os vagyok. Rengetegen voltak a parkszínpadnál pár éve.
Plusz a közeli utcákban sok idős embernél szaporodtak, azok meg rendszeresen etették őket.
De mondom, már minden 2. háznál kint van a méreg, találtunk pár mumifikálódott macskát is 1-2 pincében, szóval hullanak is eléggé a kijárósok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!