Lehet újra férges a cicám?
Sajnos bármikor benyalhatja. Ezek a cuccok nem hosszú távú hatással bírnak, mint a bolhák ellen. Az aktuális férgeket kihajtja, de ha a bundájáról felnyalja a petét, akkor megint az lesz. Akár bizony féreghajtás után egy héttel is.
Szóval nyugodtan adhatsz neki féreghajtót. Én negyedévente szoktam, azt mondta a doki egy tabletta az én 5 kilósomnak nem elég, hiába van ráírva, hogy 5 kg-ig hat, inkább csak 4 kg a hatásfoka. Szóval rögtön 2 egész tablettát bele is szokott zavarni.
Benti macska nem csak úgy tud megfertőződni ha behozzuk a cipőnkkel a férget? Az ajtó előtt van a cipő tartónk egyből ami zárható, oda szoktuk rakni a cipőket. Továbbá van kinti papucs ami a teraszon van. Hogy tudna még megfertőződni a benti macska?
Nem szeretnék kockáztatni, ők már kint maradnak. Nem kell aggódni miattuk, nagyon jól elvannak kint. Ugyanúgy odajönnek, dorombolnak, lefeküdnek a hátukra előttem stb. szóval teljesen jól érzik magukat, és továbbra is szeretnek.
Ha ennyire félsz a férgektől, akkor ne is tarts állatot. Se kint, se bent. Amúgy kézmosással megelőzhető a fertőzés, csak szólok.
És gyümölcsöt meg zöldséget se egyél, mert arról is elkaphatod. -_-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!