Vmiért nem jönnek ki egymással a macskáim, mit csináljak?
Nem olyan rossz a helyzet, de néha már nem játékból mennek egymásnak.(sztem)
Két ivartalanított nőstényről van szó.
Nem testvérek, talált cicák. Hát... Az egyik tavaly Júniusban került hozzám, még kicsi volt, a másik tavaly novemberben, szintén kicsi ként. Szval november óta vannak együtt, eddig minden ok volt, egy ideje a játékból inkább ilyen óvatos harc lett, vagy nem tudom hogy mondjam:/
Már nem is szoktak együtt aludni, nem dörgölődnek egymáshoz mint régen.
Ha az egyik a közelébe megy a másiknak, beleharap NEM fájdalmasan, de beleharap a közeledő macsek lábába vagy ahol éri "megkarmolja".
Játéknak tűnik, hogy megfigyelik egymást, odalopakodnak és ráugranak a másikra, végül az egyik biztos hogy fújtat vagy ehhez hasonló hangot ad ki.:(
Ha nem véres harc, akkor ez valószínűleg normális. Lassan ivaréretté válik az október-november táján odakerült cica is, és rendezik a sorrendet. A macskáknál van hierarchia, mégha nem is olyan dominánsan, mint a kutyaféléknél. Olyan háztartásokban, ahol több macska van együtt, ez előfordul. Tudok olyat, aki egy kóbor nőstényt fogadott be, és kiderült, hogy vemhes. Megtartották a három született kicsit, aztán ivartalanították az anyát, majd a kicsiket is mikor elég idősek lettek. Tehát anya és tesók, mégis időnként rendezik a hierarchiát.
Nekem is két cicám van, nem egy időben kerültek hozzám, és köztük is előfordul. Játszanak is együtt, de néha látszik, hogy egyikőjük a másik fölé áll, míg amaz lesunyja a füleit. Megkerülni ezeket nem igen lehet, ez természetes. Arra kell figyelni, hogy ez sose durvuljon be.
Asszem meglehet nyitni...
Van egy ilyen lepedőjük, vmiert imádják úgy, mint ahogy azt a dobozt amiben az egyik cica fekszik:)
Most látom hogy elég kis méretben lett elkuldve... Ezer bocs!!
De a lényeg látszik<3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!