Mit csináljak vele? Hogyan lehetne ezekről leszoktatni?
Tavaly befogadtam egy 3 év körüli macskát, rögtön ivartalaníttattam is. Ennek ellenére, még azóta is jelölget a lakásban, elég erőszakos, lekaparja a tapétát, és mindíg csavarogni akar, most is kint kószál valahol.
Már nagyon elegem van belőle.
Kertben lenne neki a legjob.
Hívtam a menhelyeket, és hirdetem a neten is, de semmi.
Az Elveszett Állatok alapítványnál is próbálkoztam.
Azt hiszem, nem a "humor" kategóriába írtam a kérdést.
Csak olyanok írjanak, akik tényleg tudnak tanácsot adni!
Köszönöm!
Ez a cica valószínűleg kerti macska volt, azért nem viseli el a bezártságot. Sajnos a jelölésre ha egyszer rászokott nem, vagy csak nehezen leszoktatható. Nálunk egyszer a Vörike jelölt, anyám megregulázta utána, odavitte a pisihez és elfenekelte, hogy tudja h rosszat tett. A kaparás is cicaszükséglet, ha van olyan hely amit rendszeresen megkapar, tegyél oda valamit neki, egy nem túl kemény fadeszkát, vagy falvédőt. Írtad h ki szokott menni a macska, nem tudom mennyire biztonságos a környék számára, de szerintem hagyd kint, ennivalót is kint add neki oda és csak akkor engedd be ha nagyon be akar jönni. Mi kertes házban lakunk, a cicánk is kint volt mindig a szabadba, csak télen a mínuszban kéredzkedett be. Sajnos most halt meg pár nappal ezelőtt. =(
Elajándékozni felnőtt macskát elég nehéz, meg meg van az esély, hogy az új gazdájától is hazakóborolna hozzád.
Sajnos nem tudom kint megetetni, mert panelben lakom. Ha kint adnék neki enni, az olyan lenne, mintha egy kóbormacskát etetnék. A csavargással nincs bajom, most is rendesen hazajött. A jelölés idegesít a legjobban
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!