Miért rágja a macskám a nikecel álmennyezetet? El kezdte rágni a bútorok- és a fal sarkát is. Mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
Bérházban lakok, és egy ideje mindent el kezdett rágni a kandúr macskám. Most kb 10 hónapos (3 hónapos lehetett, mikor befogadtam). Felugrik a szekrény tetejére, és rágja le az álmennyezet nikecel szegélyt. Néha hány is, és félek, hogy ettől. Holnap tudom csak elvinni orvoshoz. A szüleim visszaviszik oda, ahonnan hoztuk, ha nem javul meg.2021. márc. 28. 19:24
1/6 anonim válasza:
Valószínűleg erősíti az állkapcsát és élesíti a fogát. Ez teljesen normális, a kartondobozokat is nagyon szeretik, azért kevésbé kár.
2/6 A kérdező kommentje:
De sok ropogós kaját eszik. Elvittem az állatorvoshoz, aki nem tudta megmondani miért rág mindent...
2021. márc. 31. 11:40
3/6 anonim válasza:
A ropogós kaja nem erősíti a fogát, csak nagyon szeretik(legalábbis az én macskám). Ezért állatorvoshoz vinni nem érdemes, teljesen normális ha rágcsál dolgokat.
4/6 A kérdező kommentje:
De hogyan szoktassam le róla, hogy legalább a nikecelt és a tapétát ne rágja le? Nagyim macskája semmit nem rág.
2021. márc. 31. 19:37
5/6 anonim válasza:
Ez macskától is függ, van olyan cica aki sok mindent megrág, és van olyan is aki egyáltalán nem rág meg semmit. Őszintén nem tudom, hogy hogyan próbáld leszoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!