Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meddig élhet egy kint-bent...

Kaksika626 kérdése:

Meddig élhet egy kint-bent tartott brit rövid szőrű cica? (most13 éves)

Figyelt kérdés
2021. márc. 27. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól van tartva, akkor még sokáig! :)
2021. márc. 27. 15:19
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Mint bármelyik kintre is mászkáló macska. Amíg el nem csapja egy autó, v elkapja egy kutya, esetleg megmérgezik. Szerencsés a 13 évévél.
2021. márc. 27. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon figyelj, hogy nedves, hideg időben ne maradjon el, mert ahogy idősödnek, könnyebben kapnak légúti problémákat, köztük tüdőgyulladást és abból idősebb korban nehezebben épülnek fel.
2021. márc. 27. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A miénk 18 évet élt.
2021. márc. 27. 20:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A Brit elég lusta fajta, ha nem nagyon mászkál el, akkor eléldegélhet sokáig.

Akkor van veszélyben, ha eljárós. Ekkor elüthetik, megmérgezhetik, összebunyózhat, ha nincs ivartalanítva, betegségeket szedhet össze, gonosz emberek bánthatják, elrabolhatják stb.

De ha elég magas és zárt a kerítés, tehát elkerülik az idegenek és ha ivartalanítva van, tehát nem vonz idegen macskákat és ő is telken belül marad, akkor jók az esélyei.

De ugye bármi megtörténhet.

Nekünk is volt egy kintibenti cicánk, 14 évig az udvarban maradt és csak akkor volt kint, ha mi is, szóval biztosan tudom, hogy idegen emberek, állatok közelében nem volt, (kivéve vendégek) és 14 évesen egyszer csak úgy döntött, hogy lelép. Szokásos reggeli konyhakerti locsolásra indultunk, de nem jött utánam, hanem kifelé indult, átment a kerítésen és köddé vált. Hiába szóltam neki, semmi reakció. Egész nap elvolt. Este meggyötörten hazakullogott, elterült az ágyon és elaludt örökre.

Talán érezte, hogy már nincs sok és életében először és utoljára kalandozni akart. Nem tudom.

2021. márc. 28. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha teheted, ebben a korban már biztosan jobb számára a benti lét, főleg hidegben, ahogy fent is írják.

Vigyétek kontrollra minimum évente egyszer, és át lehet váltani senior cicák számára készült jó minőségű tápra, ha eddig még nem történt meg. Szerintem alsó hangon is 5-7 évig még élhet a cicus, ha megfelelően tartjátok és vigyáztok rá, de akár több is :) A brit hosszú életű fajta.

2021. márc. 28. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!