Fapellet (nedvességre porladó) alom milyen lehet cicáknak?
Már külföldi oldalon olvastam erről, és elméletben jól hangzik. Az én alomtálcám napi takarítás mellett is folyton büdös, mert úgy letapad a csomósodó alom az aljára, hogy nem tudom 100%-ban felkaparni soha.
Az ilyen fapellet alomnál csak a kakit kellene kikanalazni. A többi fűrészporrá válik és sokkal könnyebb eltakarítani. Nem mellesleg a fának alapvetően kellemesebb az illata is.
Én itthon úgy látom, hogy inkább kisebb állatoknak mint pl. nyulaknak van forgalmazva, így lehet, hogy kisebb kiszerelésben is adják. Ami az ár-érték aránynak biztos nem tesz jót. És nem tudom, hogy mennyire kedvelné a cica, hiszen nagyobb fadarabokról van szó, nem kis kavicsokról.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
Máshova már írtam ezt a választ, remélem neked is segít.
Mi 3 hónapja használjuk a Dm fapellet macskaalmot. Egy 6 kilós brit rövidszőrű kandúrunk van, aki nem keveset produkál naponta és az itatókút miatt legalább 2 dl folyadék megy át rajta.
Először is nem minden macska szokik rá a pelletre ahogyan olvastam, írták hogy valamelyik játszik vele vagy nem tudta mire használni vagy megette (??).
A miénk azonnal tudta mire való és rendeltetésszerűen használatba vette.
A pelletnek nagyon kellemes fenyőfa szaga van, mivel a nedvességet magába szívja aztán szétesik fűrészporrá és a tálca aljára kerül. Vagyis az egészséges darabok eltakarják a nedves részt, a szagokkal együtt. Ezt többször mondták is nem macskás (!!) barátaink vendégség alatt.
Az ürüléket a mi macskánk nagyon ügyesen takarja el, a pellet nagysága semmi gondot nem jelent a szívlapát nagyságú mancsainak, de ettől függetlenül nem hagyjuk állni a tálcában hanem megszabadulunk tőle amint észrevesszük, ugyanis a vendég Wc- ben van az alomtál.
Ez nem csomósodó alom, senki ne várja hogy összeálljon darabokba mert soha nem fog. A nedvességre a fapellet fűrészporrá porlad. A száraz vagy nedves fűrészport kell az ép darabokkal együtt kimerni és kiszitálni. A tiszta darabok maradnak a lapátba, azt lehet visszaönteni - 2 perc alatt megvan.
Nagylyukú széles lapáttal a leggyorsabb.Azért tesznek rácsot az alomtálcába hogy az alá essen be az elhasznált fűrészpor vagy azzal szitálják át.
Felelős állattartóként támogatjuk a környezetvédelmet. A pellet anyaga teljesen természetes, a használt anyag nem szennyezi a környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!