Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Fapellet (nedvességre porladó)...

Fapellet (nedvességre porladó) alom milyen lehet cicáknak?

Figyelt kérdés

Már külföldi oldalon olvastam erről, és elméletben jól hangzik. Az én alomtálcám napi takarítás mellett is folyton büdös, mert úgy letapad a csomósodó alom az aljára, hogy nem tudom 100%-ban felkaparni soha.

Az ilyen fapellet alomnál csak a kakit kellene kikanalazni. A többi fűrészporrá válik és sokkal könnyebb eltakarítani. Nem mellesleg a fának alapvetően kellemesebb az illata is.

Én itthon úgy látom, hogy inkább kisebb állatoknak mint pl. nyulaknak van forgalmazva, így lehet, hogy kisebb kiszerelésben is adják. Ami az ár-érték aránynak biztos nem tesz jót. És nem tudom, hogy mennyire kedvelné a cica, hiszen nagyobb fadarabokról van szó, nem kis kavicsokról.

Van valakinek ezzel tapasztalata?

2021. márc. 26. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Van tíz kilós is, nekem a hörcsögnek volt anno ilyen, rendszeres takarítás mellett nem büdösödött
2021. márc. 26. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes Obiban/Praktikerben venni, van nagyobb kiszerelés is, ha jól tudom 10kg-os nagyon jó áron. Én nyuszi wc-be használom, nagyon jól bevált, azt viszont nem tudom, hogy a cica tekintene-e rá alomként.
2021. márc. 26. 10:18
 3/5 anonim válasza:
100%
A cicák elég válogatósak is lehetnek az álom tekintetében. Faforgács szerű természetesebb almot az enyémek szerették, de előfordulhat hogy nem tetszik nekik. Én kiraknék két fajtát, az egyikbe a régit a másikba az újat és akkor fokozatosan tudnám hozzászoktatni, megfigyelném hogy tetszik neki. Nem hiànyoznak random kakik a lakásban amik a nem tetszését mutatják.
2021. márc. 26. 10:55
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Óvatosan ezzel. Én anno vettem, fokozatosan cseréltem a régit erre a pelletre, de úgy meggyűlölte a macska (gondolom az állaga miatt, nem lehet benne elkaparni a cuccot), hogy többé rá se nézett az alomra. Azóta csak a kertben hajlandó.... :/ Szóval nem véletlenül nincs elszaporodva ez a cucc.
2021. márc. 27. 14:31
 5/5 anonim válasza:
100%

Máshova már írtam ezt a választ, remélem neked is segít.

Mi 3 hónapja használjuk a Dm fapellet macskaalmot. Egy 6 kilós brit rövidszőrű kandúrunk van, aki nem keveset produkál naponta és az itatókút miatt legalább 2 dl folyadék megy át rajta.

Először is nem minden macska szokik rá a pelletre ahogyan olvastam, írták hogy valamelyik játszik vele vagy nem tudta mire használni vagy megette (??).

A miénk azonnal tudta mire való és rendeltetésszerűen használatba vette.

A pelletnek nagyon kellemes fenyőfa szaga van, mivel a nedvességet magába szívja aztán szétesik fűrészporrá és a tálca aljára kerül. Vagyis az egészséges darabok eltakarják a nedves részt, a szagokkal együtt. Ezt többször mondták is nem macskás (!!) barátaink vendégség alatt.

Az ürüléket a mi macskánk nagyon ügyesen takarja el, a pellet nagysága semmi gondot nem jelent a szívlapát nagyságú mancsainak, de ettől függetlenül nem hagyjuk állni a tálcában hanem megszabadulunk tőle amint észrevesszük, ugyanis a vendég Wc- ben van az alomtál.

Ez nem csomósodó alom, senki ne várja hogy összeálljon darabokba mert soha nem fog. A nedvességre a fapellet fűrészporrá porlad. A száraz vagy nedves fűrészport kell az ép darabokkal együtt kimerni és kiszitálni. A tiszta darabok maradnak a lapátba, azt lehet visszaönteni - 2 perc alatt megvan.

Nagylyukú széles lapáttal a leggyorsabb.Azért tesznek rácsot az alomtálcába hogy az alá essen be az elhasznált fűrészpor vagy azzal szitálják át.

Felelős állattartóként támogatjuk a környezetvédelmet. A pellet anyaga teljesen természetes, a használt anyag nem szennyezi a környezetet.

2021. ápr. 16. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!