Miért pisil be a macskám? (SOS)
Kb másfél éves, ivartalanított lány cicánk már két hete az almon kívül pisil. Ugyanarra a helyre szokott, de nem tudjuk miért. Lehet már érzi ott a szagot és ezért csinálja? Mi szüntethetné meg a szagot teljesen?
Van valami ötleteket miért csinálhatja ezt?
Nem tudom nekem van egy 3 éves fiú macskám ő is mindig ezt csinálja.
Nekem az vált be, hogy amikor bepisilt akkor jól megszidtam. Akkor nem csinálta kb. egy hétig, de aztán újra kezdődött
Egy macska két okból végzi máshová a dolgát: vagy szervi baja van, vagy lelki/mentális.
Szervit az állatorvos ki tudja zárni, ezzel kéne kezdeni. Ha nem talál semmit, ő is el fogja valószínűleg mondani, hogy okozhatja a stressz és a változás. Mi történt akkortájt történt valami, mielőtt elkezdett máshova pisilni? Volt költözés? Új bútor beszerzése? Új családtag? Valaki elköltözött tőletek? stb. Macskáknál egyéni érzékenység kérdése, van, amelyiket a költözés sem hatja meg, van, amelyik egy új váza (!) vásárlásától kikészül és FIC-es lesz.
Szinte biztos, hogy nem az okozza, hogy ott érzi a szagot, a macskák nem így működnek.
1-esnek meg üzenem, hogy ha neked mindig máshova pisil, ugyanez érvényes rád is, és ennek komolyabb figyelmet kéne szentelni. A macska nagyon tiszta állat, ha nem a szokott helyre intézi a dolgot, akkor mindig vagy beteg, vagy jelezni akar vele valamit.
Szerintem feleslegesen huzod az idot az alomrakosgatassal. Nem kene megvarni, amig vereset pisil es orult fajdalmai lesznek. Ez az egesz 2 hete tart kerdezo, meddig varsz meg?
7 eves a macskam, az alom 7 eve ugyanott van, soha semmi baja nem volt vele, kiveve akkor, amikor beteg volt.
Egyik reggel ketszer is rapisilt a szonyegre, masnap reggel, ahogy tudtam, vittem is orvoshoz, vesegyulladasa volt, mint kiderult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!