Mekkora a maine coon cicád?
2 éves lány maine coon cicám 5 kg. Úgy hallottam, hogy ezek nagy cicák és nehezek, mégis, amiket láttam maine coon cicák, többnyire 10 kg alattiak voltak.
Kíváncsi vagyok, hogy akinek van maine coonja, mekkora, és hány kiló. (Illetve kandúr vagy nőstény, és mennyi idős, és fajtatiszta-e). A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm, afféle átlagra vagyok kíváncsi a kommentek alapján. :)
A main coonok a legnagyobbra növő házimacskák, akár 15 kg osak is lehetnek.
Amúgy egy 7 kg-os nőstény main coonom van :)
Amerikában szoktak ilyen 15 kg-ra nőni. Más a vérvonal.
2 kandúrom van:
-2 éves 8,2 kg
-6hónapost pont ma mértük 5,3 kg
3-4 kg-os átlagcicához képest a 7 kilós maine coon is óriás :D
Nekünk nem fajtatiszta cicánk van, csak menhelyi keverék (de látszik, hogy van benne MC), ő 8 kiló körül van, és bár messze nem akkora, mint az amcsi képeken látott Maine Coonok - sarkikoktél volta miatt a bundája is kevesebb -, de ha egymás mellett vannak a másik cicánkkal, hihetetlenül látványos a különbség.
Egyébként sokszor csalnak is a fotókon, egyszer egy tenyésztőtől olvastam ilyen illusztrált cikket. Ha pl. 160 centis vékony nővel fotózzák a cicát, akkor csalóka a mérete. Sima cicafotóknál is rengeteget jelent, hogy milyen szögből készül a fotó, az igazán grandiózus képekben mindig van egy kis trükk. :)
Nekem nem Main Coonom van, hanem Brit Rövidszőrűm, szóval nem tudom hasznos lesz-e a válaszom.
Fajtatiszta, törzskönyvezett, 5 éves kandúrok, 10-10 kg-osak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!