Cicám megevett egy kis gyulai kolbászt, lesz baja? Olvastam egy betegségről, amit sertésektől kaphat el és meghalhat tőle, nagyon megijedtem, hánytassam meg őt?
Figyelt kérdés
2021. márc. 1. 09:51
1/12 anonim válasza:
Van ilyen betegség, de a kolbásztól nem fogja elkapni nem kell emiatt aggódnod. Nem lesz semmi baja
2/12 anonim válasza:
Figyelgesd, de szerintem nem lesz baj. Max lesz egy kis hasmenese, ha tul fuszeres volt. Azert erre figyelj, ne legyen belole rendszer.
3/12 anonim válasza:
Nem lesz baja, max kihányja, vagy hasmenése lesz tőle. A kolbászban lévő hús nem konkrét nyers hús, hőkezelve, füstölve van. Nem kell aggódni, sem hánytatni.
4/12 anonim válasza:
Ha tényleg csak egy kicsit evett belőle akkor nem lesz baja, ne aggódj!
5/12 anonim válasza:
Ha sokat eszik se lesz baja valószínűleg. Nagyanyáméknál 4-5 macska volt, mindig degeszre zabálták magukat friss húsból disznóvágáskor és soha egyiknek se lett baja. Persze, van rá esély hogy megbetegszik tőle, de ennek esélye nem 100%, se 50%, sőt még 5% sincs.
6/12 anonim válasza:
5, ez esetben ez nem igaz, ha fertőzött a hús, egyetlen falat is elég hozzá.
Viszont az adott betegség nyers hústól kapható el, a kolbász pedig hőkezelt, így attól már nem lesz baja, kérdező, nem kell aggódnod. :) Maximum a túl fűszeres bánthatja a pocakját, komolyabb baja nem lesz.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem nem lesz baja :(, ő egy utcai cica volt anno vidéken, 6 éve van nálam, 7 éves lesz, bent tartjuk. Nagyon szeretjük őt, ezért is aggódom annyira, mert azt olvastam a kolbász az nyersnek számít, bár remélem a füstölés azért hőkezeli valamennyire. Gondolom a vaddisznó hús vagy belsőségek azok veszélyesebbek, de azért aggódom.
2021. márc. 1. 10:17
8/12 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja ettöl a macskádnak annak ellenére, hogy "a füstölés azért hőkezeli valamennyire" tömény tudatlanságra vall. Nézz utána a füstölés technologiájának!
9/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat 8-as, de nem érthetek mindenhez, arra gondoltam, hogy a füstölés valamit ér azért, de akkor semmit. Nem kell tudatlannak titulálni, azért, mert valamilyen technológiában nem vagyok járatos, nem értek hozzá, és megmondom őszintén nem is érdekel, a lényeg az, hogy ezentúl vigyázni fogok, hogy ne lopkodjon.
2021. márc. 1. 10:38
10/12 anonim válasza:
8. Van meleg füst és hideg füst, a meleg füstölés valóban hőkezel, de a kolbász már eleve főtten kerül füstölésre, tehát nem nyers. Amúgy a boltikra rá is van írva, hogy főtt, füstölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!