Hogyan lehet macskát helyesen nevelni?
Következetesség. Amint elkezd rosszalkodni, azonnal rá kell szólni, és mindig ugyanazzal a szóval (nálunk ez a nem szabad, de nem a kifejezés a lényeg). Közben akadályozd is meg, amit csinál: vedd el tőle, rakd őt odébb stb. Büntetni nem érdemes és nem is szabad, meg fogja tanulni anélkül is. A macskák nem hülyék, csak szeretik, ha az van, amit ők akarnak. :)
(Amúgy mi az a kolcár?)
Ugyanígy csináltuk mi is, mint az 1-es válaszoló. Csak mi a NEM!-et használjuk. Nagyon szépen megjegyezte, mit szabad, mit nem szabad. Csak nagy ritkán vannak kicsapongások.
Úgyhogy az elsőt megismétlem én is: következetesség, állandóan.
Alap, hogy ha macska van a lakásban, semmilyen kaját nem hagyunk elől. A konyhapultra ugrálásról én úgy szoktattam le őket, hogy ragasztószalagot raktam rá (a ragadós felülettel felfelé). 1x beleragadtak és onnantól kezdve messzire elkerülték.
A konyhaszekrény oldalára vagy amit kaparnak arra is rakhatsz kétoldalú ragasztószalagot és egy idő után leszoknak róla.
A kaparófàt pedig dörzsöld be mondjuk macskamentával.
Első vagyok, ne viccelj már, nem kell elnézést kérned :) Csak rákérdeztem, mert nem ismertem ezt a szót, nem értettem. De ma is tanultam valamit. :)
A cicához pedig sok türelmet kívánok! Az a lényeg, hogy bármilyen aranyos is rosszalkodás közben, ne kezdj el gyönyörködni benne, hanem azonnal állítsd le. Fogja még feszegetni a határokat, de te legyél kettőtök közül a kitartóbb!
Nem szabad! Ennyit szólok rá hangosan, vagy ha nem ért akkor rácsapok a lábamra és még egyszer hangosabban mondom, a nevét is. Közbe intek a kezemmel.
Ilyenkor már abbahagyja.
Korábban mikor nem értett belőle spriccolóztam is, és végső esetben egyet rácsaptam a popójára (nagyon gyengén).
Felugrálás, rongolás- borsmenta illóolajat cseppentek a bútorra ahova nem akarom hogy menjen.
Nálunk ez a rattan cipőspolc. Azon akart élesíteni, pedig 3 bútora van.
Olajozás után nem ment a közelébe.
Nagyon sokat kell játszani vele, legyen kaparofája. Macska bútora amin örjönghet.
Fontos ha játszol vele ne a saját kezeddel,hanem macskajáték kínál/akár házi készítésű kis madzag jatèkokkal :D
Három macskám van
Mindegyik fiatalon rosszasag volt.
Most 15/16 évesen mindegyik maga a zen. Olyan nyugodtak ma már.
Nem lesz mindig ilyen aktív,nyugatasson meg a tudat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!