Miért nem eszik meg a macskáim a konzerv tápokat?
Kirakom nekik frissen, erre gondosan lenyalogatják róla a szaftot, a többit ott hagyják megrohadni. Bezzeg ha kirakom a maradékot a teraszra, a szomszédok macskái felfalják rövid időn belül, még a tányért is kinyalják.
Már sok fajtát kipróbáltam, olcsóbbat és drágábbat is (állateledel boltból). A drágábbakkal is pont ezt csinálják. Régebben még ettek egyik-másikból valamennyit (kezdtem örülni), de aztán már ezeket se nagyon. Utálom, hogy pár gramm szaftért veszek egy konzervet, aztán dobhatom ki / etethetem vele mások macskáit.
Kapnak száraztápot is, de ezzel is volt már olyan, hogy a kezdeti sikerek után bevásároltam egy nagyobb adagot valamelyikből, erre utána már nem voltak hajlandóak megenni, egy sokkal olcsóbb bezzeg ízlik nekik.
Hetente 2-3-szor kapnak friss húst, zúzát és májat is, de csak ezeken nem tudnám őket tartani.
Hol a hiba? A macskáim lettek túl finnyásak, a tápok egyre rosszabb minőségűek, vagy én nem csinálok jól valamit? Vagy ezek kombinációja? :)
Tudtok ajánlani olyan konzervet, amit a válogatós (idősebb) macskák is szeretnek, és nem drágább a színhúsnál? Vagy ne adjak nekik konzervet, anélkül is jól meglesznek?
Egyébként 4 házimacskám van, 7-10 év közöttiek. A két fiatalabb duci, a másik kettő inkább vékony.
Ne ezt a mócsingos húspépes tápot vedd nekik, az olyan, mint neked a májgombóc levest, összegyúrnak mindent, formázzák és kész. Nem hús, a macska meg érzi. Az ilyet nálunk is leszopogatták és kiköpdösték.
Olyan tápot válassz, amiben húsfilé van, azt meg fogják enni. Cosmának, Greenwoodsnak pl ilyenek a konzervei.
Nálunk nagy kedvenc lett a cosma soup.
Az étvágyukkal nincs gond, reggel és délután a szokott időben ott sorakoznak mind, és várják, mit kapnak. Ha nem felel meg nekik, akkor néznek rám nagy szemekkel, hogy "Most komolyan, ez micsoda, hol a kaja?".
A rágás, nyelés se probléma, hiszen a szárazat és a nyers húst is megeszik. Ezért a betegséget kizárnám, főleg, hogy négyen egyszerre még sosem voltak betegek, és más tünetet se vettem észre.
Pár éve még nem voltak ennyire válogatósak egyébként.
#5: lehet benne valami... Az egyik cicám oda van a házi kosztért, néha kap pár finom falatot, illetve ha nem figyelek oda, felmegy a tűzhelyre, mosogatóhoz, ebédlőasztalra és nyalakszik :D
Köszi az eddigi válaszokat (ment a zöld pipa), jöhetnek még tippek, tapasztalatok!
Az én macskám olyan válogatós, hogy konkrétan kettő fajta tápot eszik csak meg, a csirkés purizont, meg a previtalt. Utóbbi egy hulladék, szóval abból nem kap annyit. Ezen kívül szó szerint nem eszik semmi mást meg, se a csirkemellet, semmit. Nem is érdekli az étel igazán, néha eszik, de amúgy nem lehet vele motiválni. Kiskora óta ilyen. Ha 2 napig nem kaphat ilyen kajákat, akkor két napig nem fog enni.
Nálunk is minden más a tanyasi macskáknak ment, azok gyakorlatilag felporszívóznak bármit a földről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!