Az állatorvos szerint jobb lenne a macskának másnál. Mit gondoltok?
A jelenlétünkben komoly sokk érte a macskánkat (lsd később), és ha hasonló helyzetet észlel, akkor megrémül, és agresszív lesz. Valószínűleg a hellyel és sajnos velünk kapcsolja össze a szörnyű élményt, ezért az orvos azt javasolta, hogy próbáljunk új helyet találni neki. Sajnos ugyanis nagy valószínűséggel a jelenlegi környezetében továbbra is szorongani fog, és ideges lesz. A szívünk megszakad, 5 évet élt velünk ez a gyönyörű macska és most az ő érdekében meg kell válnunk tőle.
Előzmények itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__1083249-kaph..
Én nem tartom lehetetlennek, hogy helyrejöhet a macska, a megszokott környezetében. adjatok még pár hetet neki. az én macskám tavaly nyáron másfél hónapra elveszett egy számára vadidegen helyen. mikor nagy nehezen megtaláltuk, rá se lehetett ismerni. azt hittük, sose lesz már a régi, folyton riadozott, a legkisebb neszre is összerezzent, borzalmas állapotban volt idegileg. aztán pár hét múlva visszatért a régi személyisége.
nagyon sajnálom a szegény cicuskát és nagyon remélem, hogy helyrejön!!
Azért én mást is megkérdeznék az állatorvos mellett... Persze biztos sok macskával találkozott már, meg ilyenek, de állatpszichológiával azért olyan sokat nem foglalkozik egy átlag állatorvos. Én mindenképp megkeresnék egy kifejezetten állatpszichológiával vagy macskákkal foglalkozó szakembert.
Ezzel nem azt mondom, hogy az állatorvos hülye, csak nem ez a dolga, sok állatorvos be is vallja, hogy fele annyira sem ért az állatok lelki világához mint egy sima "gazdi".
Mindezt persze úgy mondom, hogy én még állatorvos _sem_ vagyok, csak egy laikus gazdi... de nagyon kevés olyan esetet tudok elképzelni ahol egy macskának jót tesz ha más helyre kerül... a macskák nagyon helyhez kötött állatok... és ha jól értelmeztem a konkrét eset vidéken történt nem nálatok, ezesetben nem hiszem, hogy a ti lakásotokhoz kötné a dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!