Van 2 lakásban tartott cicám, egy kandúr, és egy nőstény. Most töltötték be a fél évet. Mikor válnak ivaréretté?
A nőstény macskák tudom, hogy hamarabb válhatnak ivaréretté, ez már látszik is rajta, hempereg, kelleti magát, nyíg. A kis kandúrunk többször is próbál párosodni vele, néha sikerrel, viszont nem tudjuk, hogy ilyen fiatalon sikerülhet- e nekik kiscica? Most visszük mind a kettőjüket ivartalanításra, sajnos 3hét várakozási idő volt a dokinál, most félünk, hogy esetleg megesett a nőstényünk.
Valakinek hasonló tapasztalatok, vagy bővebb háttértudás a macskák szaporodásával kapcsolatban?
Jajj. Persze, hogy lehet vemhes ilyen fiatalon is, az mas kerdes, hogy baromi veszelyes. Ha lattatok, hogy tuzel a macska, miert is nem zartatok oket kulon? Vagy miert nem inteztetek az ivartalanitast hamarabb?
Ivartalanitanak vemhesen is, azonban ha mar nagyon elorehaladott allapotban van a macska, akkor nagyobb a kockazat, elles elotti 2-3 hetben talan mar el se vallaljak. Nem varnek 3 hetet, csak van olyan allatorvos, aki elvallalna meg ugy mostanaban. Nosteny menjen eloszor, mert ez nagyon surgos.
Fél évesen már simán lehet ivarérett egy macska.
Amúgy, kandúrnál a legbiztosabb jele a ivarérettségnek, hogy megjelenek a péniszén a szarutüskék. És most nem azt mondom, hogy vizsgálgasd, de.
Valamit nem értek. Itt mindenki hónapokról beszél, a macska tenyésztók /nem szaporitók!/ 3 hónapos korban adják el a cicákat, én 15 évig dolgoztam USA-ban állatmentőknél. Ott is adoptálás /örökbeadás/ előtt ivartalanitották a kismacskákat, pontosan mikor elérték az 1 kg testsulyt. Mo-on a tenyésztő 3 hónapos cicát ad el /pld. maine coon/ ivartalanitva, az is kb. 1 kg-os cica.
Miért van az, hogy a tudatlanok itt mind 6+ hónapos cicát akarnak ivartalanitatni, amikor már sok macska ivaros? Nem gondolnak az egészségükre!Pedig más országokban a 3 hónapos cicák műtéte pénzben is kevesebbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!