Válogatós cicával mit lehet csinálni?
Mindkét cicám válogatós. Ivartalanított nőstények, 2 évesek.
Egy ideig, megesznek egy fajta száraz tápot, aztán hirtelen valahogy egyszerre "hülyülnek meg" és egyiknek sem kell.
Ugyanez az alutasakos kajákra is. Ha egyik nem eszi meg, a másik sem, holott ugyanazt a fajtát fél éven át ették.
Meg ilyen érdekes fura szokásaik vannak, hogy például a tápot nem akarják megenni a tányérból. Csak akkor, ha eléjük teszem, megsimogatom, aztán kezdi el enni.
Ilyet sem láttam még, hogy meg kell simogatni egy macskát és utána eszik.
Például ha elmegyünk otthonról, akkor a macska képes nem enni 8 órán át kb semmit, esetleg egy két falatot.
Múltkor is a táp teljes egészében ott maradt mind a két edényben, az alutasakos kajából kb 3 falatot ettek.
Van olyan, főleg az egyiknél, hogy fel-alá járkál, simogatni kell, dorombol, bújik, elé teszem a kaját, megszagolja, otthagyja.
Aztán beül egy másik sarokba vagy helyre, oda leteszem, ott meg elkezdi enni.
Hogy tudnám őket úgymond "normálissá" nevelni?
Hogy ne válogassanak, rendes minőségi prémium tápot kapnak, nem gagyi szupermarketes cuccot.
És hogy igen is, ott a tányér, abból eszel, ha éhes vagy.
A húst sem eszik meg, sem a csirkét, sem a nyulat, sem a marhát. Szívet, májat sem.
Nem betegek, orvos látta őket, már lassan hülyének néznek, annyiszor viszem a cicákat dokihoz...
Érdekesség még, hogy a környék macskái, még szó szerint a száraz kenyeret is megeszik, vagy bármi, ami ételhez hasonló, a kukából is kiszedve... Jó nyilván, ezek a falusi macskák, akik a túlélésért küzdenek, akikkel nem foglalkoznak, etetik velük a tescos tápot meg a maradékot, télen annyi, hogy keressen magának valamit, ahova elbújik, ha nem akar megfagyni.
Én nem adok nekik sem ételmaradékokat, sem pedig nem macskának való dolgokat, sem tejet...stb. Be vannak oltva, féregtelenítve, tehát igyekszem felelős gazdi lenni, de úgy érzem a macskák ezt kevésbe hálálják meg nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!