Van még valaki, akinek az ivartalanítástól hízik a
nőstény macskája?
Figyelt kérdés
Két cicám van, 6 évesek, egy fiú és egy lány, mindkettő ivartalanított. Ugyanannyit esznek, kb. ugyanannyit mozognak - bár a csajszi a súlya miatt nem ugrál annyit -, mégis brutális a különbség köztük. A fiú tökéletes formában van, szép áramvonalas, izmos, a lány meg folyik el. Évről-évre egyre kövérebb. Tök tanácstalanul állok a jelenség előtt, a doki se mond semmit, szerintem a hormonokkal lehet gond. Tapasztalt még valaki hasonlót?
Az enyém is elkezdett hízni ivartalanítás után (2,5 évesen lett ivartalanítva), én úgy tartom kordában, hogy kevesebbet kap enni, ivartalított cicáknak való tápot kap, illetve naponta rendszeresen megfuttatom, azaz olyan játékokkal játszok vele, ami után kénytelen futni, így lemozogja a felesleget. Ha jó idő van, együtt megyünk ki az udvarra játszani, ilyenkor köveket hajítok el neki, ami után futhat, azt nagyon élvezi. Bent valami húzós játékot szoktam neki mozgatni.
2021. febr. 2. 14:26
12/19 anonim válasza:
Es ha esetleg foznel neki? Vagy nyerseznetek?
2021. febr. 2. 14:27
13/19 anonim válasza:
ha abbol indulunk ki,hogy vannak olyan nok akikenk nem lehet gyereke valami oknal fogva es az evesbe menekulnek a problemak elol,,,akkor azt mondom,hogy igen. van ilyen
2021. febr. 2. 14:29
14/19 anonim válasza:
Nem lehet, hogy átjár zabálni máshová? A kijárós macskák (nem írtad, kijárós-e) előszeretettel tartanak fent "háremet" maguknak gazdikból.
2021. febr. 2. 14:32
15/19 anonim válasza:
Nálunk a családban mindig ivartalanított nőstény cicáink voltak, egyik sem hízott el. Sőt, egyikük, aki kiskorában dundi volt, le is fogyott a műtét után (csak évekkel később kezdte el visszaszedni a súlyfelesleget).
2021. febr. 2. 14:42
16/19 anonim válasza:
Nekem is megfordult a gondolat a fejembe, hogy mi lenne, ha te készítenéd nekik a kaját? Akkor lehet nem menne a finnyázás se annyira, illetve látod, hogy mennyit eszik.
2021. febr. 2. 14:43
17/19 anonim válasza:
Ivartalanított macskáknál oda kell figyelni, mert amelyik hízásra hajlamos, az ugyanannyi kajamennyiségtől szépen el kezd dagadni ivartalanítás után. Vagy veszel neki ivartalanított macskának való tápot, vagy ugyanezt adod neki, csak kevesebbet, és ne legyen mindig előtte kaja.
Gondoltam ez alap, és minden gazda utánaolvas a macskás dolgoknak, ha már macskája van.
2021. febr. 2. 15:11
18/19 anonim válasza:
Az én cicám is duci azóta,de ő magad is hozzá.
Szóval nem kicsi, meg lóg a hasa
2021. febr. 2. 22:11
19/19 anonim válasza:
Nem az ivartalanítástól hízik a macska, hanem attól, hogy több kalóriát visz be, mint amennyit elhasznál. A fiú cicád valószínűleg természeténél fogva aktívabb, a lány meg lustikább. Ha egyik sem lenne ivartalanítva, ugyanígy meglenne a különbség.
Nedvestápot kap? Ha esetleg Felix, Gourmet, Whiskas, Friskies, Royal canin vagy hasonló alutasakost kap, akkor megvan a magyarázat. Ha megnézed az összetételüket, ott olvasható a cukor is. Ezeket érdemes kerülni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!