Belevágjak a macska tartásba?
Még a szüleimmel élek és van 1 kutyám, ami a házban van (kertes ház).
Jófogáson most találtam egy cicát ami nagyon megtetszett, main coon keverék.
A szüleim nem rajonganak annyira a cicákért, viszont ha már itt lenne nyilván nem dobnák ki.
Ezért arra gondoltam, hogy azt mondom az utcán találtam és haza hoztam.
Szerintetek beválna a tervem?
Fejben nagyon gyerek vagy, igy konyorogom ne! Beszelj a szuleiddel, ne tamadd oket hatba, lehet megtetszik nekik a cica, es megengedik. De ha nem, akkor nem. Majd ha kulon fogsz elni, olyan allatot tartasz, amilyet akarsz, es hidd el, semmivel sem leszel lemaradva, ha nem most lesz macskad, hanem 5 ev mulva.
Amugy mivel fajtajellegu keverek a macska, ezert szamitani lehet betegsegekre is, mert szapis macskaknal sokkal gyakoribb, mint a sima utcai keverekeknel.
Erre lenne penzed? Ketlem.
Nagyszeru, gratulalok kerdezo! Egy elettel szorakozol, ha nem sul el a dolog, a szuleid meg mondjuk csak ugy kivagjak az erdo szelere, ha nem vagy otthon, akkor mi lesz? Lesz majd siras, es csak magadnak koszonheted. Csak az a szerencsetlen allat szivja meg, ezert olyan duhito az egesz :(
Felelotlen vagy!
Egy macskának nem csak annyi költsége van, hogy megveszed neki a cuccokat és ivartalaníttatod. Évente kell ellenőrző vizsgálatra és oltásra vinni, és kb. 3 havonta féregtelenítő kezelés, ami így együtt évente több ezer forint. Plusz ha valami baja lesz, akkor alsó hangon olyan 15-20 ezer forint az állatorvosi költség, de betegségtől függően lehet, hogy akár ennek a többszöröse.
Mellesleg minek kérdezted, ha már te ezt úgyis eldöntötted?
Szerintem próbáld meg. Minden cica jól jár akin segítenek és befogadják.
Nálunk a nagyszülők ilyen begyepesedett állatellenesek és ezt sokáig ráerőltették a szüleimre.
Ja, de ha kivagjak meghalni valahova a macskat az erdobe, akkor sok ertelme volt megmenti, mi?
Egy kis elolennyel szorakoztok, nem valami megunt ruhadarabbal, gratulalok azoknak, akik szerint ez a hozzaallas elfogadhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!