Hogyan vegyen rá nagyimat, hogy beengedje a cicát?
Volt egy cicánk kb. 2-3 éves lehetett ő vemhes lett és lefialt még olyan júliusban.
Nem olyan rég (kb. 1-2 hónapja) elütötte egy kocsi.
A kis cica (mostmár fél éves körül van) kint van az udvaron magába.
Most vannak a minuszok és nincsen neki egy fedett, fűtött hely sem.
Van egy régi kutyaól abban pedig egy kutyaágy, abba szokott néha feküdni.
Mindig megpróbál beszökni, látszik rajta, hogy fázik.
Nekem a házban már van egy kistestű kutyám (szereti a cicákat), aki mellé tavasszal lehet érkezik mégegy kutya.
Beszeretném hozni a cicát is.
Az egyik ok az az, hogy tavasszal egészen biztosan vemhes lenne hisz már akkor kb. 8 hónapos lenne.
A másik ok az az, hogy nagyon fázik kint.
Megkérdeztem nagyim miért nem engedi be, ez volt a válasza:
- "A macska egy koszos állat, mert belelép az alomba és szét hordja a macska kakit az egész lakásba, meg felmászik az asztalra, beleeszik az ételbe."
Mit javasoltok, hogyan vegyem rá, hogy mégis beengedje?
Ahogy az előzőek írták, nem hordja szét az almot, se a kakit.
Nekem is volt az egyik cicám akiket a szüleim mindig kiparancsoltak a lakásból, nem segített a helyzeten, hogy amikor először felvittem a cicág a szobámba, nem bírta levenni a szemét a papagájaimról.
Ha feléjük nyúlkált mindig elzavartam onnan, megtanulta hogy mit szabad és mit nem.
Rájön ám a macska a szabályokra, nem hülye állat ő.
Azóta ugyanez a cica már 6 éve benti, 1 éves korában kezdte el a bejárkálást, de soha nem volt vele semmi probléma.
Így visszagondolva, rengeteg benti cicánk volt már, egyik se evett az aszatlról, lopott, kakilt be, vagy szórta szét az almot.
A mi macskánk kinti - benti macska volt.
Nyáron ki be járkálhatott, ha nyitva volt az ajtó. Meg beengedtük amúgyis a házba. Mindig jelzett, ha ki akar menni.
Télen, ha hideg volt, akkor tovább bent volt este, de éjjelre mindig kiraktuk! A kinti polc volt neki megcsinálva. Be is volt fedve neki.
Sosem volt semmi baja! A macska kinti állat! Éjjel kint a helye!
Próbáld meg ezt megbeszélni vele, hogy legyen kinti - benti macska. Éjjelre rakjátok ki!
Abban igaza van a nagyidnak, hogy torkos a macska. A mama is sokat mérgelődött a torkossága miatt... Nem szabad semmilyen ételt előhagyni, és akkor nem lesz gond.
Érdekes nekem macskából egyik sem megy fel az asztalra :)
Kakát se hordják szét meg semmit. Pénztárcából se lopnak.
Akik úgy gondolják basszuk ki a macskát vagy bármit hóba fagyba annak javaslom egy szál bugyiba üljön a teraszon!
Keress neki gazdát azzal teszel neki a legjobbat!
Érthetetlenül állok az előtt, hogy kutya van bent, de már macska nem lehet. Nehezebb lenne a vita, ha arról szólna, lehet-e bent állat.
Megerősítem azokat akik ezt mondják: azt az erőfeszítést amit ebbe beleölsz, fordíthatnád jó meleg kuckó barkácsolására, kintre a macskának.
Ja, és ivartalanítás...
Szerintem ajándékozzátok el!
Semmi keresnivalójuk az állatoknak nálatok.
Le se szarjátok. Keress neki gazdát pls
#17, nahát, nem hordják szét? Bizonyára teflonbevonat van a lábukon, és amikor belegyalogolnak a teleszart alomba, véletlenül sem tapad meg rajta semmi. Gondolom neked, ha nincs egy kétkilós hurka a szoba közepén, akkor nincs semmi baj! Azon azért gondolkodj el, miért lehet toxoplazmózist kapni a macskakarmolástól. Havat meg fagyot pedig nem tudom, hol láttál mostanában. Amelyik macska nem talál magának egy zugot a ház körül, ahol meghúzódhat, az életképtelen. A kutya is, jelzem.
#18, gratulálok, igazi gyökér cicabuz1 hozzászólás volt. Tudod, miért mehet be a kutya a lakásba? Mert az nem ugrál fel sehová, pláne nem az asztalra. A konyhába amúgy nem mehet be nálam ő sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!