Miért hányja ki macskám a nyers húst?
És akkor mi van ha erőszakos?
2021. jan. 22. 15:15
Ha meg kicsi a cica, akkor a gyomorsava nem kepes a csontot elbontani. Ez sulyos gyomorelzarodashoz vezet ami eletveszelyes allapot.
Nagy cicanal ez mar kevesbe problema, de ott is elofordulhat.
Nalunk is elofordult, eroszakos cica, habzsolva eszik es ellopott egy csirkecombot. A csontszilankok megakadtak a gyomraban es muteni kellett. 100e csak a mutet.
2021. jan. 22. 15:46
13/21 A kérdező kommentje:
#7: Miért, a természetben megfőzi nekik valaki?
14/21 A kérdező kommentje:
#14 van, és ha valamit nem szabad akkor a feje tetejére is állhat. Nem sok ilyen van, de abban nem engedek.
2021. jan. 22. 19:29
16/21 A kérdező kommentje:
#12: Én csontos húst még nem adtam neki. Másik macskám néha eszik a klopfolt csirkenyakból, amit kóbormacskáknak szoktam készíteni. Azok eszik rendesen, csak úgy ropog.
Ez a macskám egyszer lenyelt - gondolom játék közben - egy gumifigurát, eredmény bélelzáródás, műtét, szintén 100e, de ebből 30e téves diagnózisért, mert ahova először vittem, nem hitték el, hogy bélelzáródása van és valami májelégtelenségre kezdték "kezelni".
17/21 A kérdező kommentje:
#15: és ha neki áll kaparni a fotel kárpitját vagy le-fel járkál szüntelen, mit csinálsz? Vered vagy ordítassz vele? Én lakásban tartom, nem tudom kizárni.
Rászólok párszor, emelkedő hangerővel, aztán rácsapok a fenekére egy kicsit, de kiskorában megtanult mindent, szóval már abból is tudja, hogy valamit nem kellene, ha hangosabban rászólok. Ha állatorvoshoz kell vinni akkor nem fogod berakni pl a hordozóba, mert nem szereti?
2021. jan. 22. 20:19
Lehet érzékenyebb. Fertőzés veszélye is lehet. Próbáld pici adagokban,ha akkor is kihányja, ne adj neki többet. Ha nem,akkor csak a habzsolás a gond.
2021. jan. 22. 23:43
20/21 A kérdező kommentje:
#18: Macskát nem ütünk meg, mert állítólag azt sosem bocsájtja meg. Nem kutya. Már vittem állatorvoshoz nem egyszer, de az kényszerhelyzet a számára. Másik macskámnak régebben leordítottam a fejét és végigkergettem a lakáson, felmenekült a szekrény tetejére, és nyalta a száját, ami az erős stressz jele náluk. Ma már nem csinálok ilyet, mert egyrészt megsajnáltam, másrészt úgysem változik meg, a macska nem fog vezényszóra megváltozni. Már több mint 10 éves, és ha megkapja a kaját, amit akar, akkor lenyugszik. A kérdés nem erről szól, de van egy probléma, hogy a társállatok az ember mellett bizonyos neurotikus vonásokat fejlesztenek ki, mert nem a természetben élnek, a természetük szerint. Ezért viselkedhetnek követelőzően is. Életkoruk előrehaladtával ez változhat a jó irányba.
Kapcsolódó kérdések: