Miért nyalogatja a macska a radiátort?
Alul nyalogatja, nem a fűtőtestet, hanem ahol ahol az a fém korong van raja, légtelenítő vagy vízkiengedő, nem tudom melyik. Magát a fém korongot nyalogatja, már többször rajtakaptam.
A radiátor nem csöpög, tehát NEM inni próbál, ez tuti. Áttörölgettem, figyeltem többször, nem nedves. Plusz a lakás több pontján van nekik friss víz.
Ásványianyag hiány lenne, azért a fém? De mi? Keresgéltem neten, nyalósót dobta be, dehát az csak rágcsálóknak, nyulaknak való fogkoptatáshoz, nem macskának...
Egyéb ötlet?
3, Társasházban lakunk harmadikon, cirkofűtés van, nem hiszem, hogy állat lenne a falban.
Vizesnek meg nem vizes, ezt írtam, már figyelem egy ideje, mielőtt idefordultam.
4, igazából nem a megakadályozás a kérdés, bár arra jó, hanem az okát szeretném kideríteni, hogy tehessek ellene. :/
De nem az a kérdés, hogy hogyan szoktassam le!
Az a kérdés, hogy mi lehet az oka, hogy csinálja.
Logikusan a kérdés ahhoz szól, aki esetleg tudja, vagy van tippje, mint a 3asnak, vagy tapasztalt hasonlót...
Én se írom be a kutyák témába mindenhova, hogy nem tudom mert nincs kutyám.
Nem hinném, hogy fém hiány. Szerintem csak valami szag vonzza oda... Lehet h annak az alkatrésznek a berakásánál használtak kender kócot és azt zsírozni szokták (azaz valami faggyús dolgot raknak rá) lehet, h ezt érzi.
De még az is előfordulhat, h néha picit nedves az a felület páralecsapódás miatt és azt ő megtalálta valamikor, és visszajár hátha megint talál ott nedvességet.. nem hinném hogy aggódnod kéne. nekem a macskám az ablakon lévő pára lecsapódásbol szokott inni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!