Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha tenyésztőtől veszek macskát...

Ha tenyésztőtől veszek macskát akkor nem dönthetem el milyen nemű legyen?

Figyelt kérdés
2021. jan. 11. 20:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
80%

A legtöbb tenyésztő azért harap rá, mert naponta kap 10 olyan üzenetet, hogy "Ára? Mennyi?", és kicsit unalmas már. Aki az árral kezdi, 80%, hogy nem fog cicát venni. Nem hiszem el, hogy nem lehet előtte egy üzenetet írni, hogy xy vagyok, xyban lakok, van x gyerekem, x kutyám, nagyon szeretem a fajtát, érdekelne, hogy van-e szabad kiscica, esetleg várni kell?

Egy tenyésztőnek az a fontos, hogy jó helyre kerüljön a kiscica. Nem az, hogy mindenáron eladja őket.

2021. jan. 13. 11:17
 22/30 anonim ***** válasza:
22%

21

Biztos igazad van. Mennyivel egyszerűbb is lenne ha feltenne a honlapjára egy árlistát. Mondjuk tol-ig hobbi és tenyesz minőség tekintetében. Így lenne a korrekt. Akinek nem felel meg, nem is ír, akinek igen az, meg leírja az önéletrajzát. Ne haragudj, de nem gondolom, hogy szándék nélkül mindenfele idegennek ki kene teregetni az életem különböző részleteit az e-mail címemmel együtt. Semmi köze hozza. Ha vásárolni szeretnek, akkor meg tarthat terepszemlét is. Csak jussunk el addig.

2021. jan. 13. 11:22
 23/30 anonim ***** válasza:

Az se korrekt, mert az ár kb 80.000tol 500ig terjed. Ezzel nincs kisegítve senki. Más a hobbi, más a tenyész, más a kiállítási, és más a tenyésztésből kivont, mind más árat és minőséget képvisel.

Nem önéletrajzot írtam, csak alap infókat, egy név, egy lakhely utca meg minden nélkül, van-e más állat és gyerek, és bőven elég kezdés. Ha ez neked az életed kiteregetése, mindkettőnknek jobb, ha nem érdeklődsz tenyésztőknél.

2021. jan. 13. 12:31
 24/30 anonim ***** válasza:

Árlista azért nincs mert személyenként változik az ár (legalábbis több tenyésztőnél ezt tapasztaltam.)

Pl anyám ráírt a doktor bengáli oldalra, mennyiért vannak kiscicák náluk - azt válaszolták 300.

Nekem ugyanerre a kérdésre 150et mondtak. Érdekes.

2021. jan. 13. 14:03
 25/30 anonim ***** válasza:
24-es: ez mondjuk megint pofátlanság. ugyanarról a cicáról van szó? mert a bengálinál mintánként, színenként eltér az ár. esetleg a felmenők mások?
2021. jan. 13. 14:14
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

23 hat ilyenekkel nem is vesződnék ne aggódj. Persze megírom a lakcimem. Bankszámlakivonatot ne küldjek? Kategória tol ig arat is ki lehet írni. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem erről szól...

csak az a nagy baj, amíg a tenyésztők nem kezdenek el normálisabb vonalat képviselni, addig ők maguk is fenntartják a szaporítás intézményét. Akár tetszik, akár nem. Ez az igazság.

Pl egy ismerősöm venni szeretett volna egy kutyát. Családi kutya. Ivartalanitás, miegymás. Erre olyat akartak neki adni amit a tenyésztő meg tenyészteni akart volna, szóval vigye kiállításra stb és ne ivartalanitsa. Mire nyilván mondta az ismerősöm, hogy neki nem ez kell. Egy családi kutyát akar és nem veszodni versenyekkel meg párzasi időszakkal stb. Ja akkor nem adnak kutyát. Hat noooormalis? És egyébként vannak teljesen normális tenyésztők is, nem tudom mi a baj agyával néhánynak.

2021. jan. 13. 14:16
 27/30 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom 26-os, én tenyésztő vagyok, a Te szemedben ezek szerint soha nem vennél tőlem macskát (nem is adnék), de még így is éves hosszúságú a várólistám, és nincs fajtán belül szaporító az országban.

Amíg valaki nem képes leírni annyit, hogy Budapesten élek, vegyenek nyugodtan a szaporítóktól, aztán majd meglátjuk melyik lett volna egyszerűbb.🤷

2021. jan. 13. 17:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem tudom én személyes találkozáskor foglalóztam a cicát, miután láttam 8 hetes korában. 12 hetesen amikor elhoztuk rendeztük a fennmaradó összeget.
2021. jan. 15. 11:55
 29/30 anonim ***** válasza:

27 nem arról bolt szó, hogy Budapesten. Hanem kb az egyik válaszoló már utca házszámot nm-t stb emlegetett enyhe túlzással. Nyilván amúgy a macskákra alapból kisebb a kereslet, ezért kevesebben is szaporítják. A kutyaknal sokkal gazabb és jobban megfigyelhető ez a probléma sajnos.

De az eredeti kérdésre visszatérve, te talán kikötöd a varolistasaidnak, hogy milyen nemű cicát akarjanak? Max ha nem jön össze az alomban, várnak tovább, nem?

2021. jan. 15. 16:15
 30/30 anonim ***** válasza:

29: Bocsi, én csak városra gondoltam, nem részletesebben. :)

Nem, nem kötöm ki, ha ragaszkodnak egy nemhez tiszteletben tartom, és nem erőltetek semmit rájuk. Nekem is jó ha olyan cicát tudok adni, akire vágynak, és nekik is az a jó, ha olyat kapnak. :)

2021. jan. 15. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!