Barf etetés? A halat hogyan adagoljam?
3 receptem van, bárány-nyúl-marha.
De hetente 1× halat is szeretnék adni a cicámnak.
15 napi adagja: (napi 200g):
Pl.: a bárányosból:
- 2kg bárányhús szegycsonttal darálva
- 200g csirkemáj
- 400g csirkeszív
- 4db tojássárgája
- 2g taurin paszta
- 4ml lazacolaj
- zöldfű paszta
Ezek közül a halfajták közül szeretném valamelykeket:
- Atlanti lazac, pisztráng, tőkehal, ponty, lepényhal, sprotni.
Ti ebből hogyan állítanátok össze egy olyan receptet mint a fent említett bárányos?
Kezdő barfos vagyok!
Eheti 1 hónapig csak a bárányos receptet, másik hónapba meg csak a marhásat? Vagy folyamatosan naponta, hetente cserélni kell? Aki tudja a választ, ne tartsa magába!
Előre is köszönöm!
Szépen fokozatosan kell hozzászoktatni. Elősször a könnyebb húsok mint pl csirke nyúl utánna lehet bárány, a marha vadhúsok pl őz szarvas meg a halakat csak a végén jöhetnek a vadhúsokat és a halakat MINIMUM 2 hétig de ha BARFboltból veszel még 1 hétig ha húsbolt/hentes akkor 2 hétig érdemes mert ezekben a húsokban lehetnek féreg peték. Valahogy így kell elkezdeni:
1. Hét:
60% Csontos
40% Csontmentes
2. Hét
40% Csontos
30% Csontmentes
30% Zöldség-Gyümölcs
3. Hét
40% Csontos
25% Csontmentes
30% Zöldség-Gyümölcs
5% Belsőség
4. Hét
40% Csontos
20% Csontmentes
5% Szív
30% Zöldség-Gyümölcs
5% Belsőség
Táplálékkiegészítő
5. Hét
Innentől lehet cserélni a húsfajtákat
Macskanak nem kell zoldseg, max fu.
Az o aranyik 50-70% sznhus, 20-40% csontos, 10% belsoseg. + kiegeszito(szoroldo, fu, lazacolaj stb)
Köszönöm a válaszokat! Előre szólok, hogy én felpontoztam mindenkit.
Akkor ha már hozzá szokott az ételhez akkor kaphatja egy hónapig mondjuk a nyulast és a következő hónapban mondjuk a marhásat.
Vagy 10-15 naponta esetleg hetente cserélgessem a húsokat?
Olvass utana, vilagosan leirjak.
Ha mar csak lepontozgatni tudsz.
Nyugi már, csak szivatlak, nem is a #4-es vagyok:D
Szóval halat úgy adj, hogy heti 1x a húsadagot váltsd ki hallal. Ha csontos apróhalat adsz, akkor a csontos részt is vedd ki, tehát csak halat kapjon, utóbbi az 1xűbb amúgy.
Látom, hogy csak bemásoltad egy cikk ajánlását, nyugodtan eltérhetsz tőle. #2-es írja jól az arányokat, ki kell tapasztalni, hogy jó a cicádnak. Nem kell daráltan adni a csontost, adhatsz nyugodtan aprócsontos húst egyben, pl csirkenyak, farhát, mellcsont, ezek puha, könnyű csontok, el tudják rágni. Az öreg kutyámnak én is ezeket adom csak csontosnak. Mellé mehet a szín pulyka, nyúl, borjú, őz, kacsa stb.
Először 1 féle állattal dolgozunk. Ezzel kitapasztalod az arányokat és a cicával megérteted, hogy a cicák nem viszkászt, hanem húst vennének. Azután bevezeted a többit. A vadakat hagyd a végére, azok a legnehezebbek. Annyi, hogy a már meglévő húshoz hozzáadod a következőt. Nem kell leváltani, hogy 1 hónap csirke, aztán 1 hónap bárány, mire kijön mind. És ha megvan mind, akkor sem havonta kell cserélni, hanem kis adagokban lefagyasztod, mindig mást veszel elő. Úgy is lehet, hogy változatosabb legyen, hogy több hússal dolgozol és mondjuk 3 részre osztod. 1.hónap csirke-marha-lazac, 2.hónap pulyka-szarvas-hering, 3.hónap nyúl-borjú-sprotni, vagy bármi, amit gondolsz. És az adott 3 fajtát az egy hónapon belül cserélgeted, ahogy jön, amit épp kiveszel.
A lényeg, ha az arányok megvannak, a cica ráállt, akkor 1-3 havi adagot vegyél meg 1xre, porciózd napi adagokra és fagyaszd.
Marha-Bárány-Nyúl-Csirke-Pulyka-Kacsa-Hal.
Elég ennyi hús fajta?
Illetve keverhetem, mondjuk csirkenyakat adok hozzá pedig kacsaszivet?
Persze, elég, 3-4 fajta kell minimum, szóval elég ennyi.
Lehet keverni is, hisz mondtam, hogy én csontosnak az öreg kutyámnak csak csirkét adok(nyak, farhát, mellcsont), de mellé nyilván nem csak csirkét, sőt semmi csirkét, mivel a csontos csak csirke mindig, ezért mellé változatosan kap nyulat, bárányt, borjút(ez a 3 a kedvence), kacsát, libát, marhát, halakat.
Ha kap szivet mindennap 10%-ban, akkor nem kell a taurin pluszba, mert az a szívben van sok. Meg vitamin sem kell, ha mindennap kap 5%-ban májat, mert abban raktározódik minden zsírban oldódó vitamin(A,D,E,K), a B vitaminok meg magában a húsban vannak(ezért van B vitamin hiányuk sokszor a vegáknak), illetve minden más tápanyag is, meg a csontos húsnak a csont és hús közötti része, ott vannak a porcok, inak, mindenféle aminosavak, mikrotápanyagokat onnan kapja meg. Egyedül fűféle kell igazából pluszban meg szőroldó paszta.
Csodás a természet, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!