Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Normális hogy koszos a cicám...

Normális hogy koszos a cicám füle?

Figyelt kérdés

Pár napja kaptam egy cicát,és tudni kell,hogy ő elég koszos helyen volt egy műhelyben,sosem volt ott fürdetve meg semmi.Tehát ebből kifolyólag szerintetek ez normális,kitakarítjuk és kész,vagy fülatka?

És ha fülatka,el tud múlni magától?

Nemsoká visszük állatorvoshoz,még sosem volt.

2021. jan. 3. 21:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Istenem, de egy határ szerencsétlenség vagy. Annak a macskának még egy menhelyen is jobb helye lenne.
2021. jan. 3. 21:55
 12/19 A kérdező kommentje:
Ezt így szerintem hogy nem ismersz nem kellene ilyeneket mondanod,amiért nem tudom hogy mi az az atka:))
2021. jan. 3. 21:56
 13/19 anonim ***** válasza:
42%
Fájdalmasan buta vagy, szerintem sem való neked macska, hülye volt, akitől kaptad. Gondolom nem lehetsz több 12 évesnél, szólj a szüleidnek!
2021. jan. 3. 21:58
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Az atka nem terjed emberre. Van rá vény nélkül kapható szer is, DE mindenképp vidd el állatorvoshoz, mert ő tudja megfelelően kitisztítani a fülét, illetve ha az atkásodás miatt fülgyulladás alakult ki, azt is tudja kezelni.

Általában egy kezelés nem elég, de ez súlyosságtól függ.

A probléma magától nem fog elmúlni, csak súlyosbodni, szóval vigyétek amilyen hamar lehet.

2021. jan. 3. 21:58
 15/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:*
2021. jan. 3. 21:59
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
Igen az atka egy nagyon apró rovar, ami rágja a cica fülét, ezért is vakarja. Mikro sebeket okoz, amit te kosznak látsz.
2021. jan. 3. 22:04
 17/19 anonim ***** válasza:
77%
Semmi bajod nemlesz. Énis most voltam a cicával orvosnál mert atkás lett a füle. Jelzem h mi tisztán tartjuk a lakást nem vagyunk koszosak. Azt mondta h behoztuk cipővel aminek a talpát fertőtlenítés.kitisztitotta a fülét és ennyi.A másik cicának is atkás volt a füle ő koszos helyről jött. Neki kezelem kellett a fülé de rendbe jött. Elviszed dokihoz ott rendbe teszik. Nyugi.
2021. jan. 4. 10:45
 18/19 A kérdező kommentje:

most sírtam egy sort,mert tényleg atkás a füle.

holnap után visszük állatorvoshoz szegényt..Köszi mindenkinek

2021. jan. 4. 15:59
 19/19 A kérdező kommentje:
voltunk vele hatodikan orvosnal,es elso alkalommal kitisztította neki,nincs mar semmi baja
2021. jan. 14. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!