Aki tartott már kopasz cicát, leírná személyes tapasztalatát a tartásukkal, viselkedésükkel kapcsolatban?
Sziasztok!
2 hónap múlva hozom el az első kanadai szfinx cicámat tenyésztőtől. Sokat olvastam a tartásukkal kapcsolatosan, illetve a tenyésztő is sokat segített már, azzal kapcsolatban hogy mire készüljek fel. De szeretnék más véleményeket, tapasztalatokat is olvasni attól aki tartott vagy tart ilyen kedvencet otthon. Ivartalanított lány cica lesz a miénk.
Tudom hogy ez nagyban függ a cica személyiségétől de mennyire bújósak, játékosak? Tényleg beszédesebbek mint a többi fajta? :)
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a 24-25 fokot megcáfolnám. Nekünk a tenyésztő azt mondta hogy 21 fok alatt ne legyen, mert akkor már fázna. egyébként nagyon strapabíró cicák. Nekünk a bőre abszolút nem kényes, nyilván a heti egyszeri fürdetés megvan, de maga a fürdetés 5-10 perc. Nagyon fontos kitisztítani a körmeinél a koszt, mivel be is gyulladhat neki, meg persze a fülét. Szerintem a szőrös cica bundája sokkal nagyobb figyelmet igényel, mivel ők egész évbe “vedlenek”, nem úgy van mint kutyáknál, hogy levedlik a nyári téli szőrt.
Mienk még nincs ivartalanítva, majd 10 hónap körül. Azt mondta a tenyésztő, hogy ő azért ír inkább szerződést arról, hogy mi nekünk kell majd a cicát kiivartalanítani, mert befolyásolhatja a fejlődésben, lehet nem fejlődik olyan szépen ki.
Mienk nagyon nagy forma. Annyit lehet rajtuk nevetni.
Igényli a simogatást, a játékot is, de a nap nagy részét végig alussza. Este felébred, olyan 7-8 körül. Aztán mikor mi lefekszünk aludni, 11 felé, akkor ő is. Viszont olyan hajnali 4 fele felébred. Olyankor el van magának, játszik, eszik, kakil, stb. Aztán van hogy még visszaalszik.
Ja, és mindig velünk alszik egy ágyba:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!