BARF vagy Orijen?
Nem tudom, hogy melyikkel etessem a macskáim, illetve majd jövőre ha lesz, a kutyám...
Alapvetően értem, hogy miért jó a BARF, viszont az az ér egyértelműen elvitatható mellőle, hogy olcsóbb.
Legalábbis, ha szabadtartású, háztáji állatok húsát venném mellé.
Ilyet igazából nem is nagyon tudok szerezni, vagy ha igen, az a magasabb vételára mellet még a benzin és a ráfordított út miatt is drágább...
Meg ugyan az minimális kiadás, de fagyasztó is kell mellé, amibe meg áram kell.
Az ipari hús meg tele van antibiotikummal. Amellett, hogy állatkínzással állítják elő, még konkrétan mérgező is.
Az Orijen egy elég jó táp. A legjobbak között van.
85% hús van benne...
A fenti problémák nincsenek vele és elvileg szabadtartású háziállatokból származik a hús, vagy a vad, az szabályozott vadászatból, a halak meg szabályozott halászatból.
A halas tápok pedig kifejezetten olcsók is.
Csak nem tudom, hogy mennyire igaz az, hogy nem ipari húsokat/halakat használnak, illetve a halasról olvastam olyat, hogy magas a higanytartalma... Ezt sem tudom, hogy mennyire igaz.
Az Orijen táp kényelmesebb, megbízhatóbb, mindig elérhető. Macseknak adnék mellé valami tasakost is.
A nyers menüt neked kell összerakni, ügyelve az állat korára, súlyára, hogy meglegyen minden vitamin, tápanyag... Ha tényleg háztájit, vagy vadat vennél, akkor árban ugyanott vagy. Ha nagyban veszed, megérheti, de akkor egy teljes fagyasztót rá kell áldozni, plusz ugye porciózni, kiolvasztgatni stb. Nyári melegben macerás ám a nyers kaja!
Minőségileg mindkettő tökéletes, árban mindkettő drága.
A barf ellen szól, hogy érteni is kell hozzá és sok időt, helyet, foglalkozást igénybe vesz és el is lehet rontani, a táppal szemben ezek nincsenek. Azt simán csak megunhatja, nem pucolja a fogait, nem rág úgy ahogy kéne.
Én tápozok és mellé adok változatosság miatt barfot időnként.
Egyébként nem kell Orijen, az Acana drágább tápjai is bőven megütik a magas minőségű szintet, ha mindenképp ennél a gyártónál akarsz maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!