Évente ennyit cicákra költeni?
Nos hát, unatkoztam így számolgattam.
És ezek az eredmények jöttek ki:
(Két nagytestű kandúr)
- táp és konzerv évi 287.790 Ft
- alomzacskó évi 30.960 Ft
- alomszagtalanító évi 6.360 Ft
- alom évi 44.940 Ft
- bolha és kullancs elleni csepp évi 47.760 Ft
- malátás paszta évi 19.160 Ft
- macskatej évi 7.980 Ft
- jutalomfalat évi 9.520 Ft
- lazacolaj évi 15.960 Ft
- körömvágás kozmetikusnál évi 8.000 Ft
- féreghajtó évi 2.000 Ft
- oltások évi 20.000 Ft
Ez összesen: 500.430 Ft-ra jön ki.
Akinek van kedve kiszámolhatja, hogy ő évi mennyit költ a cicákra (milyen cica, neme, fajtája, mérete).
Kérem aki olyanokat írna, hogy maradékkal eteti vagy a legolcsóbb macskaeledellel, az ne kommenteljen, most a felelős macskatartókra vagyok kíváncsi!
Köszönöm a válaszokat!
Nálam 100ból megvan az év és oltva van, nem whiskast, Nellykét meg ilyen moslékokat eszik..
Téged nagyon lehúznak, mert nem figyeled mit, miért és hol veszel meg, ráadásul a cica ezek miatt lesz beteges idősebb korára!
Félre vagyunk tájékoztatva még sok állatorvosnál is! Pl. nemcsak RoyalCanin táp létezik...
Elköltesz ennyit, pedig a feléből kijönne a jó élet.. Ok. Én is elcsábulok cica cuccokra, de erősen túlzás amiket tőled lehúznak! :)
300eFt majdnem a kajája? Mivel etetsz??? 100-150kg tiszta marhahúst vehetnél ebből akció nélkül is, kezet csókolna a cica..
Lásd: nálunk 36eFt 1 évre a 3 zsák prémium eledel!
47eFt cseppekre... benti cicának?? Vegyszerezed az állatot feleslegesen. Hosszútávon ettől lesz beteg, mert folyamatosan ölöd el az immunrendszerét, a máját és a bőrén lévő értékes mikrokultúrát. 8eFt egy Foresto nyakörv vagy 2x évente 1-1 kombinált csepp kúra. 5x annyit adsz ki és nem is teszel jót!
31eFt-ot adsz oda műanyag zacskókra. Műanyag zacskókra.... sóhajt! :( + gondolom kidobod amiben a banánt hazahoztad..
A macskatej az hígított laktózmentes tej vagy rosszabb esetben permeátum (ipari hulladék ami marad miután még a savót is leszűrték) mesterséges vitaminnal. Na most, ha jó a táp, nem kell mellé plusz vitamin, a 1,5%-os laktózmentes tejből pedig 8eFt-ból 40 litert tudsz venni neki! ;)
A lazacolajat egy minőségi táp tartalmazza. 6-10kg visszazárható zsákban pedig fele áron van!
Wilf Freedommal etetek, 100g száraztáp és 400g konzerv megy el 1 nap 2 cicának.
6kg száraztáp 2 hónapig elég, 13000 Ft.
És 30 db konzerv egy hónapba 18ezer körül van.
Így ha kiszámolod kijön.
És Foresto cseppet kapnak, 4000 Ft havonta.
- táp és konzerv évi: tippre 200.000 Ft
- alomzacskó, alomszagtalanító, alom évi: 0 Ft (nagy teraszon a növények közé szokott át az alomról)
- bolha és kullancs elleni csepp: 0 ft (teljesen benti)
- malátás paszta, macskatej, jutalomfalat, lazacolaj évi: 0-200 Ft (néha kipróbálok jutalomfalatot, de általában rá se bagózik)
- körömvágás kozmetikusnál évi 0 Ft (én csinálom)
- féreghajtó évi 0-1000 Ft
- oltások évi 0 Ft
- állatorvosi ellátás 0-20000 ft
Lehet írni, hogy rossz macskatartók vagyunk, hogy az állatorvosról se gondoskodunk, meg nem kap meg minden védelmet. Nálunk ez így alakult, és a macsek köszöni szépen jól van. 16 éves lesz nemsoká és berendezkedett az örök életre :D Tudom, hogy ez sokaknak nem fog tetszeni, de nekünk már nyűg a hátunkon sokszor. Sosem volt az a túl jófej macska, kicsiként még a simogatást se szerette, nagyon magánakvaló volt, így nem alakult ki az a nagyon nagy kötődés. Öregségére jobb fej lett, a semmire is dorombol, de közben idegesítővé is vált a folyamatos nyávogása miatt. Elég sokat szenvedünk vele nap, mint nap. Nagyon rossz az evőkéje, sohasem volt jó, de az öregkorral velejött a nyávogás is. Mostanában már kiül a nappaliba és halálhörgéseket hallatt, majd kimész és mintha nem ő lett volna ül egy helyben. A leírt táp/konzerv árat kb el lehet feletni, az már jó eset, ha annyi érték tényleg a hasába ment. Ő a 99ft/330g-től kezdve a 669ft/85g-ig mindent kap, attól függ milyen napja van, lehet, hogy mindkettő ott romlik meg a táljában. Egyszer fagyasztott BARF-ot vettünk neki, arról szerintem azt gondolta, hogy nem étel (persze kiolvasztás után).
Ha bármi baja van, rohanunk vele orvoshoz, de nagyon nem szereti elhagyni a lakást, nagy stressz neki az elmenetel, ezért se visszük oltani.
Plusz egy összehasonlításként egyik barátnőm nagy macskabolond, 4 macskája van + naponta másik macska jár be hozzájuk kajálni a környékről.
Az egyik cicája Maine Coon. Neki valamilyen marhahúst főznek kajának, folyamatos orvosi vizsgálat, szűrések (UH, RTG,...). Folyamatosan próbálták kizárni a szívbetegséget, míg most, 4 éves korára nagyon letargikus lett a macska, és kiderült, hogy vesebetegséget sikerült végül örökölni. Az állatorvos azt jósolja, hogy kb. még egy évet fog élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!