Hogy oldjam meg az etetést két teljesen más igényű cicánál?
Figyelt kérdés
Az első cica gyomorbajos, sovány cica, mindig volt előtte száraztáp, amiből 2-3 óránként eszegetett pár szemeket, plusz naponta vagy kétnaponta jött kérni nyers húst. A második cica előtt nem lehet kint hagyni semmilyen ételt, mert mindent felzabál, ellop, visítani kezd, ha kajaszagot érez, hallja a lábos hangot vagy bármi, amit beazonosít, mint kaja. Ő napi 3x kap enni. Na most hogy oldjam meg, hogy külön etessem a nagycicát? Mert a 3x evés nála nem jött be, sokszor hányik, mert túleszi magát, vagyis neki sok egyszerre, meg nem eszik eleget és éhes lesz kis időn belül, kedvetlenebb is, fogyott. De ha előveszem a kaját, akármilyen sunyiba próbálok neki adni, a kicsi egyből észreveszi és vad ordítozásba kezd. Próbáltam, hogy ilyenkor neki is adok 1-2 falatot, vagy kis kefirt, de nem elég neki, 1 mp alatt eltünteti és ordít tovább. 2-3 óránként nem tudom ezt eljátszani, próbáltam az ő kajáját is 6-8 felé osztani, de úgy nagyon kevés neki egyszerre és 20 percig visítozik, ezt nem játszhatjuk el a szomszédokkal mindig. Nem tudom mit tehetnék.2020. dec. 18. 23:12
11/13 A kérdező kommentje:
Úristen #10-es, nekünk ugyanazok a cicáink?
Mintha a mi sztorinkat írtad volna le. Pontosan ugyanez a helyzet. A második cica annyira erőszakos, a nagy meg simán odaadja neki, hagyja, hogy kitúrja, az meg csak porszívózik fel mindent, akkor is mikor már terheshasa van. Viszont a nagy még így is imádja, ezért nem akarom odaadni senkinek.
2020. dec. 19. 08:57
12/13 anonim válasza:
Próbáld meg dobozba tenni a tápadagolót, mint ők:
A fekete-fehérük egy utcáról mentett, még a kukából is kitúrta a maradékot, szóval elég erőszakos. :)
13/13 anonim válasza:
Külön egyenek. Ha etetni készülsz, legelső lépésként zárd be mind a kettőt két külön helyiségbe! Aztán menj oda, ahol a kajájuk van, készítsd elő, vidd be nekik külön, várd meg, amíg mindketten megeszik, aztán engedd ki őket! Értelemszerűen ha csak az egyiket eteted, akkor csak annak adj, a másik meg addig csak legyen bezárva a másik helyiségbe! A lényeg, hogy egyik se lássa azt, hogy a másik enni kapott, ő meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!