Elvinnétek másik orvoshoz a macskátokat ebben az esetben?
Ivartalanított kandúr cicám pénteken sérülést szerzett, kb. 0,5 cm átmérőjű szúrt seb volt a hátsó lábánál. Elvittük az állatorvoshoz, kapott injekciót, rá egy nappal jobban lett. Később elkezdett duzzadni a seb környéke, így tegnap ismét kapott rá gyógyszert. Abban állapodtunk meg az állatorvossal, hogy ha nem fakad ki magától, pénteken megnyitja. Ma reggelre megnyílt a duzzanat, sárgás, szagtalan genny ürült belőle. A cica jól van, étvágya rendben, sokat tisztálkodik. (A sebhelyet nyalogatja). A dokihoz holnap reggelre kellene visszavinni, akkor tisztítja ki a sebet. Én viszont aggódom, hogy addig elfertőződik. Oltásai rendben vannak, szobacica, jó időben szokott csak kikérezkedni. Érdemes lenne még ma elvinni másik orvoshoz, vagy kivárhatjuk vele a holnapot? Betadinnal kezelem most, de nem merek nagyon hozzányúlni.
(A mi orvosunk csak heti 3x van a varosban.)
Nem lesz addig semmi baja. Nekem a kutyámnak a fején volt egy hatalmas pukli, később kiderült, hogy tályog, de nagyon durva, megfakadt reggelre, véres-gennyes váladék, megijedtem, a doki megnézte, másnap ebédkor műtötte meg. Körbe is kellett szegénynek vágni, mert már elhalt a bőr széle, annyira nagy volt. De kb 3 nap alatt nőtt meg akkorára, mire kijött a doki, magától kifakadt.
Holnap látni fogja az orvos, körbe kezeli, kitisztítja, antibiotikumot ad majd neki stb. Ne izgulja, a betadin jó rá.
Antibiotikumot kap-e rá? Azt értetted gyógyszer alatt?
Ha visszajön a tályog, akkor lehet elvinném máshoz. Kicsit fura hogy nem nyitotta meg, mert a mienk, amikor nagy tályog volt, mindig megnyitotta a doki és még át is öblögette antibiotikum oldattal és kicsit bekötötte hogy hasson neki.
Nekünk visszatérő tályog volt a cica mancsán sokáig, csak akkor nem nyitotta meg a doki amikor picike volt, egyébként mindig.
Nekünk végül több napos antibiotikum kúra hozta helyre, de mondom, elég sokáig visszatért (kb 5 hónapon át). Ha ez a szitu, akár meg is kell majd nyitni és kitisztítani a környező szöveteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!