Lehet valami baja egy benti macskának ha soha sem vinném állatorvoshoz?(maximum ha beteg)
Peldaul a kombiban benne van a macskanatha elleni is, a virust te szepen hazaviszed neki pl a cipodon, o lenyalja, es kesz is a betegseg. Ha nem hagyod el a lakast soha, es soha senki nem is jon hozzad, ha rendelsz is kajat vagy barmit, akkor azt lefertotlenited, akkor nem kell neki oltas. Megeri :D
Neten amugy rakereshetsz, hogy mik vannak meg benne, ezek pont a nagyon gyakori fertozo betegsegek, amiket te is hazavihetsz a ruhadon pl. Ezert kell oltani a benti macskakat is.
Mivel benti, valóban kisebb az esélye, hogy elkap valami súlyos betegséget, ha meg igen akkor azt úgy is észreveszed. Szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baja lesz így.
Nekem már 14 éves a macskám. Csak kinti cica, bentre szüleim miatt egyáltalán nem jöhet be. Életében kb. 5ször látta állatorvos. Ivartalanítva van, a műtét miatt többször vittük dokihoz, utána már nem, soha nem volt semmi súlyos betegsége (meg sajnos nincs is jó állatorvos a közelünkben). Telenként szokott tüsszögni, meg folyik az orra. Évente egyszer kétszer kap féreghajtót, de semmi más gyógyszert nem. Teljesen jól van, még mindig egerészik, bár már a nap nagyrészét otthon tölti. És ő egy kinti macska, ergo könnyebben lehetne baja. Ebből azt akartam kihozni, hogy szerintem ne aggódj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!