Hogyan tudnám a két házimacskát leszoktatni arról, hogy ne a kapu előtti füves területre piszkítsanak?
Az egyik macska középkorú,
a másik pedig már idős.
Kedves első válaszoló!
Ezek a macskák a születésük óta az udvaron, a szabadban élnek. :) Szabad akararuk szerint oda mennek, amerre akarnak.(kivételt képez a lakás)
A macskákat nem köthetem meg. Nem zárhatom a lakásba, és nem csinalhatok nekik kenelt, hogy korlátozzam a mozgásukat.
Nem kioktatásnak szántam a leírtakat, egyszerűen csak válaszoltam.
Az elso valastolo nagyon jol leirta! Akkor ne tarts macskat, mert jelenleg is veszelyezteted az eletuket, tovabba a btk. is kotelez az allatod telken beluli tartasara!
Nem a multszazadban elunk!
Kedves 3-as válaszoló!
Erről még nem hallottam, hogy a macskára is vonatkozik az a törvény, hogy telken belül kell tartani. A településen, ahol lakok, tudtommal senki sem tartja a kerítésén belül kennelbe zárva a macskát. Maximum beengedi a lakásba, ha a macska be akar menni.
Úgy láttam, hogy rendben van a székletük, bár nem nagyon nézegettem. Amikor jó idő van, akkor a homokban, vagy a kertben szokták elvégezni a dolgukat. Akkor rendben, gondosan el is takarják. de most sáros a föld. Lehet, hogy megpróbálom azt a módszert, hogy fellazítok gereblyével egy kis föld területet. Talán az beválik, és odamennek majd.
8 as:
Egyáltalán nem követem a szomszéd trendjét. Amióta élek, -és ez szerintem nem csak ebben a faluban van így, hanem sok más helyen,- és még rég óta a macskák a saját útjukat járták/jarják. Max. a perzsa egyéb macskákat tartják bent a lakásban. Persze lehetnek kivételek, de a fajtatiszta macskákra jobban odafigyelnek, hogy mikor és mennyi ideig lehetnek kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!