Melyik vitamint ajánlod macskának, ami multivitamin, és a lehető legkevesebb benne a mesterséges anyag?
Mostanában nem valami energikus, remélem, csak az évszak miatt.
Tehát olyan lenne jó, minél több a vitamin, ásványi anyag, nyomelem benne, minél kevesebb a színezék, állagjavító, tartósító...
DMG-t akkor fog kapni, jó a leírása, és anno kapott ilyet állatorvosnál, amikor találtam és ramatyul volt. Viszont emlékeim szerint rózsaszínű... Az összetevőknél nincs színezék, semmi, akkor a saját színe a rózsaszín valszeg...
Bocs, hogy elborzasztottalak. A borzadásból kifolyólag bizonyára nem szoktál hozzá, hogy alacsonyabb színvonalon levőkkel kommunikálj........ én ezt tudom nyújtani.
Tehát ezt úgy kellene érteni, hogy a vas, cink, kálcium és magnézium közül csak egyet szabad egyszerre adni? És azt mondod, többórás tolódásban ezt a négyet külön, hogy felszívódhassanak? Vagy hogy érted?
Igen, az lenne az ideál, ha nem halmoznád az ásványi anyagokat. Vasat alapvetően egy húsevő állatnak nem feltétlenül kéne adni, ráadásul a mesterséges vaspótlás nyomába sem ér az állati eredetűnek. A többi között meg tartani kell legalább 2-3 óra szünetet, hogy ne akadjanak össze a felszívódásnál. Ha csak két ásványi anyagot adsz, akkor ideális reggel/este. A magnézium legyen este. Ha többet, akkor meg egyenletesen elosztva a nap folyamán, vagy amikor eszik. És jó felszívódású vegyületek legyenek. De az ásványianyag pótlás az eléggé egy labilis pálya, nem feltétlenül teszel jót vele, ha alapvetően nem hiánybeteg a jószág.
Kezdhetnél egy GimCat pasztával, heti 3-4× DMG-vel kiegészítve.
A vas, cink, kálcium és magnézium a 6-os hsz-ban volt írva, onnan hoztam tovább.
Azt nem ártana tudni, melyiknek erősebb a felszívódása, mi a sorrend? Nem értem, ha Magnéziumot adok neki, azt mivel adjam? Mert ha hússal, akkor a húsban van pl vas (és cink is, és kalcium is), és ha a vasnak erősebb a felszívódása, akkor az nem hatástalaníthatja a Mg-felszívódást?
A húsban mind a 4 benne van, tehát egyszerre eszi meg a macska a természetes táplálékából a vas, cink, kálcium és magnézium 4-est, ott miért nem baj? (Mert nyilván nem lehet baj egy húsevőnél.) Ott hogy nem befolyásolják rosszul egymás felszívódását?
Nem azzal van a baj, hogy mesterseges..mert pl az is c vitamin ami a citromban van meg az is amit laborban hoz letre pistike. Full ugyan az. Maskulonben nem lenne c vitamin.
A kukonbseg annyi, hogy a tapkiegeszitokben a hatoanyagok magasak es ekkor jon a versenyzes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!