Miért van szorulása az egyiknek, és hogyan segíthetnék rajta?
En sem adok neki tejet, de ilyen esetben ha szorulasa van akkor segít.
Ha nem akarsz külön tápot venni neki,akkor az övét kéred össze tejjel.
Különben szerintem a szaraztol van.
Van, amelyik macska abszolút nem bírja a száraz tápot. Nálunk 2 macska van és azt vettük észre, hogy az egyik nagyon nem bírta. Amikor észrevettük egyiküknél, hogy mennyire rosszat tesz neki a száraz táp, azóta egyiknek sem adunk.
Érdemes elvégezni egy kísérletet. Végy egy adag száraz tápot és önts arra annyi vizet, ami a zacskón a leírásban szerepel. Rengeteg vizet magába tud szívni, majd meglátod. (Lehet, hogy már próbáltad.)
Állítólag lehet nekik adni szárazon is, de akkor szerintetek honnan vonja el a száraz táp a nedvességet...?
A tej sem jó minden macskának, főleg a tehéntej nem. A kecsketejre szokták mondani, hogy talán kicsivel jobb, de a laktózt sem bírja sok macska.
Talán inkább próbáld meg azt, hogy száraz kaját egyáltalán nem adsz neki és figyeld meg, hogy még pl 3-7 nap elteltével is van-e szorulása.
Köszönöm a válaszokat!
Gondoltam én is, hogy a száraz miatt, de ahogy más is írja, én is úgy tudom, hogy csak nedvessel nem jó etetni őket a fogaik miatt, ill. a száraz tápértékben is jobb. Arra gondoltam, hogy esetleg másik száraztáp jobb lehetne... Amúgy jól iszik, és persze két macskánál nehéz pontosat mondani, de szerintem eleget vizel, szóval kiszáradva nincs. Az is a gond, hogy nem tudja beosztani, amit kiteszek, rögtön felfalja, így inkább többször adok neki keveset. Az lenne az ideális, ha ropogtatna pár szemet időnként, de ő nem ilyen. Azt csinálom, amit itt valaki írt, hogy pár napig felpuhítom vízzel a kajáját, lehet, hogy a malátát is belekeverem neki, aztán meglátjuk. De nem tudom, aszárazat mivel lehetne kiváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!