Beteg a macska mi tegyek?
#7 Apám is mindig ezt mondja. Egyrészt az ember megszereti az állatát (bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen hülye), másrészt az állatvédelmi törvény szerint joga van az állatnak az orvosi ellátáshoz. Ha az ember szeret egy állatot, akkor nem akarja elveszíteni. A következőt is ugyanúgy fogom szeretni, de akkor is szeretnék minél több időt tölteni a meglévővel.
Ráadásul egy állat nem tárgy, hogy elviszem és kicserélem, mert baja van, vagy nem tetszik. A menhely sem fog neked macskát kiadni, ha csak azért mész, hogy lecseréld a beteget.
Volt 1 macskám nemrég. Belehalt az ivartalanításba.
Ugyan olyan fájdalmas volt elveszíteni mint egy hozzátartozómat. 2napig zokogtam utánna. Ennyit erröl.
A macskák néha hánynak, főleg a szőr miatt. Heti max 1 hányás normálisnak tekinthető. Ezt nekem az orvos mondta. Ha a viselkedése, étvágya, stb semmi nem változik, lehet szőr van a gyomrában. Vagy füvet adsz neki (ami szintén hánytatni fogja), vagy szőroldó pasztát (lakásba praktikusabb), és akkor szőr miatt nem fog hányni.
Ha a hányás vagy a hasmenés ismétlődik, mindenképp orvoshoz célszerű menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!