Hogyan szoktassam át a macskát normális étrendre?
Hozzám került egy cica.
Szerencsére egészségi károsodása nincs, oltották, rendszeresen hordták orvoshoz, de szemét kajákkal etették.
A tápból mondjuk jobb minőséget kapott, de tömték ezzel a Gourmet konzervvel és olyan büdös tőle sokszor a szája, a széklete és olyan büdöset szellent, hogy nem lehet megmaradni utána bent ...
A probléma az, hogy semmilyen más ételt nem hajlandó elfogadni. Próbáltam prémium konzervvel, hogy kiváltsam neki valamivel ezt a szupermarketes csodát, de bele sem szagol. A tápot sem mindig eszi meg, ezt a konzervet várna folyton, nem hagyja abba a nyávogást, amíg nem kap.
Féltem a macskát.
Kap csirkehúst nyersen, főzve is, azt szereti. De kizárólagosan a hús úgy tudom, nem tartalmaz mindent, ami szükséges a macskának, mivel a BARF etetésnél sem csak húst adnak az állatnak.
Mit csináljak?
Nyersen nem adható nekik hús, van baktérium, ami kifejezetten a csirkéből kerül a cicába és benne fejlődik ki.
Próbáld esetleg összekeverni a régit és az újat,mindig kevesebb régivel.
Érdemes több ízt kipróbálni esetleg.
Én úgy szoktattam a macskám konzervre, hogy minden mást elvette előle, "ha éhes lesz megeszi" alapon.
Megette.
Adható, kockázattal.
Állatorvos javaslatára nem adok neki többé,miután az egyik cicámnál betegséget okozott, majd a gyengélkedés alatt parvos lett,ami elvitte.
Én inkább nem adnék nekik, ha egy mód van rá.
Voltunk az állatorvosnál a cicával, mivel sajnos napi szinten olyanokat pukizott, hogy nem lehetett a közelében megmaradni, iszonyat durva volt.
Az orvos pontosan azt mondta, hogy felejtsük el a konzervet, mert semmire nem jó, meg a tápot is egy ideig és csak húst adjunk neki, akár csirkenyakat, farhátat, hogy a csontot is ha rágja, nem lesz fogköves.
Tehát nem akarta rám sózni a minőségi tápokat, holott látom volt egy pár zacskó Hill's táp a polcon.
Sőt másik orvosnál is mikor voltunk anno, mikor akihez járunk nem rendelt, tőle is meg lett kérdezve, hogy ehet-e nyers húst? Azt mondta igen, annyi hogy rendszeresen kell féreghajtót adni neki.
Ez meg is van, 3 havonta kapják.
Azt mondta, hogy a tápot meg a húst együttesen felejtsem el együtt.
Vagy táp vagy hús, de egyszerre ne adjam semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!