Hogyan számolom ki, hogy mennyit kaját kell adni a cicának?
A konzervből azért kell többet adni mert annak nagy a víztartalma és kevesebb a tápanyag benne.
Tápból 50, konzerből meg 180 g kell ha teljesen ezzel vagy azzal etetsz. Szóval a tápban 3,6x több cucc van mint a nedvesben.
Ha fele, fele arányban etetnél akkor 25 g száraz, 90 g nedves, ezt jól írtad.
Ha mondjuk 6:4, akkor 30 g száraz, 72 g nedves.
Persze ez csak matek, az élet simán produkálhat mást. Érdemes most feljegyezni a macska súlyát meg hogy ez alkatához képest ideális e, kipróbálni az egyik eetetést és 5 naponta mérni a súlyát. 3-4 hét múlva látni fogod hogy kevés e vagy sok.
Ha nem bélpoklos akkor adj neki fél konzervet este és legyen kint száraz. Valószínű nem fogja megenni mindet, inkább rájár óránként.
Az animonda carny azt hiszem teljes értékű táp tehát adhatsz neki fél napi adagot és fél adagot szárazból is.
Az enyémnek mindig van kint száraz és este kap tasakost. Ha elfogy, töltöm. Csak annyit eszik amennyi kell, így nem mérem. Most télire elkezdett többet enni, de így is benne van a "napi adagban".
180 g nedves rohadt sok szerintem, egy átlagos macska nem eszik meg többet 35-40 grammnál, legyen 50, de akkor már bélpoklos. Nálunk a 9 kilós nagykandúr is hagyni szokott az 50 grammból.
Én úgy osztottam be, hogy a szárazat napi két részre osztom, esetedben 25-25 g, de ha nem fogy el, akkor legközelebb csak utántöltök. Nedvesből 40 g-t kapnak fejenként, a kisebbik cicánk azt se mindig eszi meg (és akkor már nem kér szárazat egyik se, csak később).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!