Ha a macskának nyers disznó májat adnak lehet valami baja ? (kíváncsiság )
AUJESZKY betegseg miatt nem kaphatnak a macskak nyers sertest, de fozve sem eri meg a rizikot! Ennyi.
Ember se ehet nyers disznohust, de fove igen. De a macska immunrendszere mas, rajuk halalos!
Ennyi.
Google tovabbra is a baratod
A lepontozo idiotakat meg remelm elviszi a Covid.
Egyebkent mas nyershussal, pl. csirkemell, pulyka, kacsa, marhahus, tengeri halfile etetheted a cicot. De erdemes vagy 2 hetre lefagyasztani elotte a husokat vagy leforrazni. Utobbi a legbiztonsagosabb, es megmarad a nyers erzete, hisz kivul csiratlanitottad, de belul megsem lett szet fozve, csak enyhe hokezelest kapott.
Az enyémnek ha kínálnád se enné meg.Szerintem sok másik sem.Csirke,nyuszi,halfélék,ilyesmiket megesznek.
De nem is szabad nyersen.Megpróbálhatod,hogy elkap-e tőle valamit,de én nem kockáztatnám meg se az állatorvost se a temetést.
Mindig elfelejtem, hogy csak a disznó fertőzHET nyersen.
Más állat sosem. >:)
de most már annyi féle antibiotikummal meg mindennel oltják a disznókat, (főleg nagyüzemiben) hogy egyszerűen a húsuk nem kell hogy férgesedjen nem ?
sőt, szinte káros már a rengeteg sok oltás....
A nyers disznóhús tilos a kutyának is és a macskának is, az Aujeszky-féle betegség miatt. Nyilván nem minden disznó fertőz, de az ember nem a saját állatán szeretné letesztelni a dolgot.
Ha rendszeresen van féreghajtva (háromhavonta), akkor nem lehet férges. Plusz alap, hogy minden nyers húst 2 hétig fagyasztóban tárolunk, ha nyersen akarjuk adni, mert pusztulnak a bacik.
A vadon élő ragadozós hülye szöveget meg hagyjuk már, gondolom az ilyen idióta válaszadók nem a vadonban élnek egy farkasfalkában és nem látják, hogy az átlagéletkor nem 15 év, hanem sokszor csak 5 vagy kevesebb. Nyilván nem süti meg magának a farkas a kaját, de ha kifognak egy Aujeszky-s vaddisznót, akkor nem is élik túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!