Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Barátságtalan cica megváltozta...

Barátságtalan cica megváltoztatható?

Figyelt kérdés

Mentettem egy kiscicát, a testvéreivel egy zacskóban voltak a vasut mellett.

A kislányt örökbe adtam a fiúcskát megtartottam.

Mindig is imádtam az állatokat de ez most kikészít. A cica nem jön oda hozzám, csak enni megy, aztán leheveredik ide oda de látszik hogy csak megél mellettem. Nem érdeklem, nem szeret és meg se lehet simogatni.

Olyan macskára vágytam aki jön, bújik, ágyban alszik etc.

Én megadok neki mindent és jó nagy tere van mégse engedett fel pedig már 3 hónapja nálam van. (most lehet kb fél éves) .

Ilyenkor mit lehet tenni? Már mindennel próbálkoztam odaédesgetni, türelmes vagyok meg minden de mégis utál.

Sose bántottam nyilván. Kezd elfogyni a türelmem, és elkeseredett vagyok. Esetleg ha szerzek neki egy társat aki lehet bújós lesz akkor megkedvesedik?

Ha ilyen marad akkor lehet örökbeadom..

2020. szept. 21. 13:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
14%
Én se értem, miért kell bántani a kérdezőt, teljesen természetes igény, hogyha már ott egy állat, akkor ne csak etetésből álljon ki az állattal való kapcsolata... Nekem is volt ilyen macskam, sose éreztem közel magamhoz. Sztem keress neki olyan gazdit, akinek megfelel ez, te pedig fogadj be egy bújósabb cicát.
2020. szept. 21. 13:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Menhelyen keresgélj szerintem, ott tudják melyik barátságos vagy kevésbé az.
2020. szept. 21. 13:46
 13/26 anonim ***** válasza:
81%

A macskák kb. 8 hetes korukig fogékonyak a szocializációra, vagyis addig pillanatok alatt képesek hozzászokni az emberhez, vagy más állatokhoz. Persze minden cica más és más, ez a szocializációs ablak egyénfüggő. Ez után sem lehetetlen szocializálni a macskákaz, csak jóval több idő, ami ugyanúgy a macskának is kínkeserves lehet, mint a gazdinak.

Ha jól értelmezem, akkor a te cicád már kicsit idősebben került hozzád, szóval ez lehetett a gond.

Az nehéz kérdés, hogy mit kezdj vele. Ilyen paraméterekkel neuéz lesz örökbe adni, de az egyértelmű, hogy ti nem lettetek egymásnak teremtve...

2020. szept. 21. 13:49
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

#10:

Aki türelmetlen, annak nem való még kutya sem, te kis pukkancs!

2020. szept. 21. 13:49
 15/26 anonim ***** válasza:
21%
Szánalmasak vagytok... Aki kiáll a kérdező mellett, nem ezt ezt az agresszív macskát pátyolgatja, azt lepontozzátok... Gratulálok... Nyomorultak...
2020. szept. 21. 13:56
 16/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, akkor személyiségéből adódik gondolom. Megpróbálom örökbeadni, hogy ő is boldog legyen és engem se szomorítson tovább.
2020. szept. 21. 14:01
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Aki elvitte a testvérét, nem vállalná őt is? Lehet, nem tett jót neki, hogy elszakadtak egymástól. Nem tudhatod, milyen sorsa/sorsuk volt korábban.

Egyébként a macskák mindig is öntörvényű állatok voltak. Aki ezt képtelen tudomásul venni és csak fröcsögni bír, hogy gonoszak meg szemetek, annak nem való macska. Vegyen kutyát, az a sggét is kinyalja.

2020. szept. 21. 14:44
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem vállalná, már kérdeztem, találkozott az én cicámmal és neki se szimpatikus.:(
2020. szept. 21. 14:48
 19/26 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy minden más állat ilyen a kutyán kívül. A görény, a hörcsög, a patkány, a pók, a nyúl, a hal, a gyík, a kígyó, mindegyik. Miért pont csak a macskától várják el az emberek, hogy bújjon? Amúgy rengeteg tapasztalatom van a macskákkal kapcsolatban, és magabiztosan állítom: Egy macska lelke tökéletesen letükrözi a gazdája lelkét. Mintha össze lenne kapcsolva a két élőlény. Pontosan azt fogod kapni a macskától, amit adsz neki. Te nem szereted a macskát, pontosabban, feltétellel szereted. Ha bújik, akkor jó. Ha nem, akkor menjen a fenébe. Pontosan ezt a mentalitást ragasztod rá a macskára is, aki azt gondolja: ha kaját ad, akkor szeretem, ha csak fogdosni akar, akkor menjen a fenébe. Ha megtanulnád szeretni az állatokat feltétel nélkül, akkor téged is szeretnének az állatok. Bár ezt lehet, hogy nem lehet megtanulni, ez emberi ösztönös jellem. Válasz inkább kutyát, az mindenképp szeretni fog, bármilyen is legyél. Hitlert is szerette a kutyája.
2020. szept. 21. 15:04
 20/26 A kérdező kommentje:

még annyi, hogy ha lesz új cicám mit válasszak? Fiút vagy lányt?

Esetleg ha tenyésztőtől veszek (ragdollok nagyon tetszenek) akkor van rá esély, hogy a tenyésztő tudja melyik barátságos az alomból?

2020. szept. 21. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!