Az 5 hós lánycicám a mosogatóba hugyozik, aztán guggolásból feláll és hátrafelé lehugyozza az elmosott edényeket az edényszárítón ?!
Ivartalanítás rendbe teszi vagy mi ez a hülyeség? Már másodszor csinálta. Eddig néha a zuhanyzó lefolyójához járt pisilni, de ez abszurd. Ha dominancia, akkor is segít az ivartalanítás? Esetleg hogyan lehet leszoktatni róla, azon túl, hogy hirtelen megnyitom felette a csapot? Amúgy a kajáért is a mai napig visít, szó szerint rám néz és leordítja a fejem, hogy adjad máá, aztán jóllakottan akkora hasa lesz, mint egy tehénnek, de még mindig visít, hogy nem eléég és mindent átkutat maradékok után, a mosogatóban az edényeket rendszeresen tisztára nyalja, bármi volt is bennük. Szóval erről sem ártana leszoktatni, de eddig semmi nem vált be(lelocsolás, hajszárító, csittegés, tapsolás, rászólás, nyugtatás stb, bezárjuk ilyenkor addig a szobába, míg előkészítjük az ennijét, de bent is ordít, csak így nekünk nem olyan hangos, de nem hagyja abba). Eltértem a fő gondtól, a "jelöléstől", vagy akármi is ez.
Köszi előre is.
Domesztoszra is megy.
Mindig legyen előtte száraz kaja.
Akkor ha mindig figyeli valaki és az első jelre rászólunk, kizárjuk, akkor idő után abbamarad ez a rossz szokás?
Nem lehet előtte mindig kaja, mert szó szerint halálra zabálná magát. Kap egy tál kaját 3x egy nap és amikor azt látom, hogy úgy nyel, hogy furán nyújtogatja a nyakát, akkor tudom, hogy elég, de amúgy nem hagyná abba, szóval akkor van elvéve előle.
A macskak sokszor bosszúból pisilnek az agyra, pl. Ha nem emgeded fel őket oda, illetve ha nem tiszta az alom. Ha egy kicsit is piszkos mas helyet keresnek. Ezenkivul, ha nagy a kaosz korulottuk. Nagyon sok macskam volt. Van tapasztalatom jo is rossz is.
Van egy macskasuttogo. Jackson Galaxy. Kimegy házhoz a problemas macskakhoz es segit a tulajoknak. Ez a sorozat, ment magyarul is azt hiszem a spektrumon. My cat from hell. Fantasztikus dolgokat mond. Sokat tudtam használni, ellesni a kis praktikaibol. Fent volt a neten magyarul is, de most csak ezt talaltam pl. :
Szerintem az ő tanacsait kovetve, masok problémáit nezve nagyon sokat lehet tanulni, profitalni belőle. Remélem ez tud neked is segiteni, mint nekem annyiszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!