Ha egy szobában alszom egy macskával nem tudnam megtörténni ezek a dolgok igaz?
Talán titkos a videó, hogy mi, mezei kommentelők nem láthatjuk, ezért priviben kell küldeni?
A megfojtás egy régi babona, de akkor sem felnőttekre tartották veszélyesnek, hanem a gyerekekre - a babának a szoptatás miatt tejillatú a lehellete, ezért fekszik rá a cica, és megfojtja. Persze a gyakorlatban ilyen nincs, az érthetetlennek tűnő bölcsőhalált magyarázták vele. (Aztán ebből fejlődött tovább a dolog, hogy a lelkedet szívja el a macska, ha a mellkasodon fekszik. Az említett King történet is ezt dolgozza fel.)
A szembekapás már egy fokkal reálisabb félelem, de maximum a nagyom hebrencs kölyöknél. Alapvetően abból indul ki a dolog, hogy ha alszol, a szemhéjad alatt mozog a szemgolyó a mélyalvási fázisban. A nagyon vadászó macska ezt a mozgást játéknak vélheti és odakap emiatt. Ez _elvileg_ akár valós is lehet, de azt feltételezi, hogy a macska melletted ül és bámul, ami a sötét szobában nem reális.
Mindenesetre sok macskám volt már, az egyik most is itt alszik a fejemen, még sose volt ilyen gondom. A hajamba kaptak már bele, ahogy elhúztam előlük (madzageffektus), de az arcomba soha.
Én minden este macskával alszom, semmi bajom.
Csak annyit tennék hozzá, hogy sosem játszottam vele kézzel, csak játékkal. Így engem és a testrészeimet nem tekint játéknak, mindig behúzza a karmait, ha hozzám ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!