Hogyan kedveltessem meg magamat a macskámmal?
Hiányzik neki az előző gazdija talán azért ment el hogy megkeresse
Legyél vele türelmes előbb utóbb rajön hogy jót akarsz neki ☺
Hát... az a helyzet, hogy az én néhai macskám 2 év alatt kedvelt meg engem. Addig csak egy lakásban éltünk. Állandóan elbújt, hozzám nem volt hajlandó odamenni, nem engedte, hogy simogassam, nem feküdt rám, amikor a közelébe mentem, elment...
Idő - ennyit tudsz tenni. Várni. Az én macskám akkor volt fél vagy 1 éves, amikor hazahoztuk az utcáról, 9 évesen halt meg szívrohamban. A te macskád esetén... hát remélem, sokáig fog élni, mert makacs kis királyok/királynők. xd
Hat ez attol fugg honnan fogadtad orokbe, ott milyen volt az elozo gazdija, miken ment at stb.
10eves macska mar nem olyan alkalmazkodo...azert az mar olyan 60ev emberi mertekben kb.
Ido, turelem!
Na meg sokkal jobb lenne ha nem lenne egesz nap egyedul a kertben...valahogy cipeld be a lakasba, ahol kozvetlen interrakcioban van veletek.
hamarosan jönnek a hűvösebb idők, akkor talán hajlandó lesz bemenni. és könnyebb lesz barátkozni/ismerkedni is.
szerintem nem utál. furcsa neki, hogy más most a gazdi, mint akit eddig megszokott
Szerintem légy türelmes. Az kezdesnek jó, hogy kimész hozzá, leülsz mellé. De szerintem nem kell gügyögni. Várd meg, míg ő nyit feléd, pl egyre közelebb megy, megszaglász, stb. Vihetsz neki finomsagot, amit először csak tegyél le neki egy talra, majd ha azt megeszi, kézből próbáld. Az fontos, ha hivod, vagy kinyujtod óvatosan a kezed felé hogy a tenyered lefelé nézzen, ne érezzen fenyegetést, hajtsd le kicsit a fejed es csukd be a szemed, ez a bizalom jele, hogy igy kozelitessz fele, nem ártóan. Nézz sok Jackson Galaxy videot, rengeteg hasznos tanácsa van!
Legfőképp türelem kell... ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!